CSC_7864AMERSFOORT Op de Landelijke Buurtsportcoachdag van 16 juni koos het publiek het ‘verbindingsproject’ van Lisanne Huijzendveld, buurtsportcoach bij SRO in Soesterkwartier, als het beste project uit vier genomineerde projecten. De 150 aanwezige Buurtsportcoaches kozen haar tot buurtsportcoach van 2016. Lisanne ontving hiervoor een mooi aandenken en een stimuleringsprijs ter waarde van 1.500 euro. Deze prijs wordt gebruikt om te investeren in haar werk in de wijk Soesterkwartier.

Lisanne Huijzendveld wordt een verbinder pur sang genoemd. Ze heeft alle partijen in de wijk Soesterkwartier in Amersfoort weten te overtuigen van het belang van bewegen: van wijkagent tot zorgverleners, van lokale ondernemers tot het buurtnetwerk.

4206468Lisanne slaagt er volgens de jury in nieuw aanbod te ontwikkelen en te borgen voor de kwetsbare doelgroepen in deze volkswijk. Zij is hierin succesvol doordat ze niet alleen samenwerkingspartners kan overtuigen, maar ook de doelgroep zelf weet te motiveren en te betrekken. Door de inzet van Lisanne is het laagdrempelig beweegaanbod in de wijk enorm gestegen, evenals de betrokkenheid van zowel verenigingen als buurtbewoners.

DSC_7294Voor de Stimuleringsprijs Buurtsportcoach en Combinatiefunctionaris 2016 zijn uit de 41 aanmeldingen in de regionale voorronde vier genomineerden geselecteerd. De andere drie regionale winnaars waren: Jack Kamminga (Noord), Rudolf Huberts (Oost) en Willy de Nooijer (Zuid).

Een combinatiefunctionaris werkt in een gemeente aan een betere samenwerking tussen organisaties in de sectoren sport-onderwijs of cultuur-onderwijs. Een buurtsportcoach legt de verbinding tussen sport- en beweegaanbieders met andere sectoren zoals welzijn, zorg, gezondheid, bedrijven, buitenschoolse opvang, kinderopvang en onderwijs. Beiden moeten beschikken over onder andere verbindend en organiserend vermogen, communicatieve vaardigheden, flexibiliteit en professionaliteit. De Stimuleringsprijs is bedoeld voor een buurtsportcoach of combinatiefunctionaris die zich onderscheidt van zijn collega’s en inspirerend is voor anderen.

Bron Stad Amersfoort.

Foto prijsuitreiking: Anita Riemersma

Red.KvR.