DSC_8655Puntenburg 17 juni. Begonnen als een klein initiatief en nu uitgegroeid tot een waar dansfestijn.

Onder het motto. Bewegen is leuk maar dansen is leuker zijn Corrie en Jan Schoep in april, een stijldans-groep begonnen in Puntenburg. Voortbordurend op hun danslessen in Speeltuin Soesterkwartier, werd op de vrijdagavond een dansavond in Puntenburg georganiseerd.

Wel dat sloeg aan.  Bij de 3e avond waren er al 22 dansparen met de basis toeschouwers en het worden er  steeds meer.

Reden om eens een bezoek te brengen in Puntenburg.

CSC_1265Jan over zijn passie stijldansen. Corrie en ik zijn al 52 jaar bij-elkaar en het dansen is altijd een enorme drijfveer geweest. Wij dansen al ruim 40 jaar in de “Ballroom”en “Latin”. Uiteraard hebben wij aan vele wedstrijden mee gedaan binnen Nederland maar we zijn nooit beroepsmatig aan de slag gegaan. het is en blijft een gepassioneerde hobby. Wel hebben wij gemeend de oude dansen van weleer, weer op te rakelen. Te denken valt aan de ‘Valeta, de Spaanse en Texaanse walsen. en de varianten op het Line dance. Natuurlijk doen we alle bekende Ballroom en Latin dansen. In ieder geval is het stijldansen weer op de kaart gezet, zeker hier voor de ouderen en het is elke keer weer een heel feest op de vrijdagavond.”

DSC_1212De dansparen van deze avond, komen successievelijk rond 20.00-20.15 uur de vijverzaal binnen. Een grote groep heeft zich inmiddels verzameld en de koffie gaat rond.  Na een klein openingswoord van Jan, wordt de avond geopend met een “slowfox”. Ondanks de vakantietijd, zijn er toch een 20 dansparen op deze avond afgekomen.

DSC_8894Al snel zijn de eerste paren aan het zwieren en aan de expressie te zien, zijn het dansparen die in ieder geval dansles hebben gehad. Na de Slowfox volgen meerdere dansen en de favoriet is duidelijk de rumba. Bijna alle paren, dus 40 mensen maken de typische  gracieuze bewegingen van de rumba.DSC_1170

Ook de tango maakt deel uit van deze avond. Een specifieke dans zorg er voor dat de dansparen de gehele vijverzaal gebruiken . Voor de aanwezige toeschouwers een mooi gezicht.

DSC_1246En daar waar er “iets”bijgeleerd moet worden, geven Jan en Corrie persoonlijk nog wat bijles. Of de mensen die nog niet helemaal thuis zijn in het stijldansen, worden persoonlijk door Jan en Corrie “ten dans”gevraagd.

Een fantastisch resultaat en initiatief en op een mooie locatie. Na deze avond gaan ook zij met vakantie, maar op 16 september gaat het nieuwe seizoen Stijldansen weer van start.DSC_1178

Verslag en foto,s Karel van Rooy.

fotoalbum, klik hier.