School(jaar)feest de Kubus, in herinnering ligt de vorige editie van 15 juni 2016 die in eerste instantie te maken had met een forse onweersbui met heel veel regen. Gelukkig klaarde het toen op. Hier nog even de verslaglegging van toen. https://www.soesterkwartier.info/27547.

Een jaar later en een dag minder, was er wederom een groots opgezette manifestatie. Het geheel dit jaar in het teken van het aanpassen van de schoolpleinen van beide scholen. Meer groen, meer natuur en om dat te bereiken, meer geld.

Maar Ouders van de Kubus, zijn creatief en de vele kookkunsten werden weer tentoon gesteld. Bij nadering van het schoolplein aan de Spaarnestraat, vallen uiteraard de twee enorme luchtkussens op. Een als springkasteel en de andere als stormbaan. Om 17.00 uur is het al behoorlijk druk. Een lange rij bezoekers wacht op hun beurt om de benodigde bonnen te krijgen om een groot aantal dingen te doen, of op te eten.

Achter de stormbaan is een wand in de vorm van een “doel” de gaten zijn bedoeld om een voetbal door heen te schieten en dat viel zo te zien niet meer. De in een hoek staande afdeling van Partou ( kinderopvang) heeft het vanaf den beginne, druk. Veel informatie wordt door de aanwezige mensen verstrekt.

Onze alom bekende ijsboer Vitelly, heeft de deksels al vroeg van het ijs. Gedurende het feest, hebben er velen een ijsje gehaald.

Binnen in  de school, is de gehele aula gevuld met fruit, maar dan in potjes. Op een groot aantal tafels kan men “jam”kopen wat door de diverse klassen is gemaakt. Zo zijn  er dus op naam gestelde potjes aardbeien jam. en zoals de Facebookpagina vermeld: “Groep 7 heeft 22 kilo aardbeien verwerkt tot hele lekkere jam! te koop op het schoolfeest.”.

Ook dit jaar is er weer een taartenbakwedstrijd tijdens het schoolfeest!
Bak je lekkerste taart, cake, cupcakes, brownies etc. en maak kans op mooie prijzen.De opbrengst gaat naar het goede doel van dit jaar; vergroening van beide schoolpleinen.

Daar waar het vorige jaar er te weinig tafels waren om de gemaakte taarten te plaatsen, was er deze keer wat minder aanbod. Niet wegnemend dat ook hier de punten ( taart) al snel van eigenaar wisselden en na een klein uurtje de tafels alleen nog kruimels bevatten.geheel uitverkocht.

Een ander lokaal was bedoeld voor de crea bea’s. Glazen potjes versieren met allerlei kunstig gemaakte versiering. Terwijl er tegenover een nieuw soort muziek kunst ten gehore werd gebracht. Met Percussie drumstokken, of te wel dunwandige Pvc pijp, werd Kortjakje “gedrumd” Een hele leuke bezigheid en het vereist zeker de nodige concentratie. De verschillende kleuren van de pijpen geven de toonhoogte aan.

En voor de kinderen die nog energie kwijt wilden, konden tekeer gaan in de gymzaal waar een klein parkoers klauteren op snelheid was uitgezet, met als sluitstuk de karate-achtige sprong naar het kussen.

Het schoolplein achterzijde was veranderd in een soort “proef”Kubus. Op grote schaal werden er pannenkoeken gebakken en daar werd gretig gebruik van gemaakt.  Aan de andere zijde een bron van overweging. Daar waren de plannen voor de nieuwe groen aanpassing te zien ( tekening). Met belangstelling werden zo hier en daar de nodige vragen gesteld. En natuurlijk aangevend, dat dit de twee projecten waren, waar nu alle vrijwilligers mee bezig waren om ” Euro’s” te verdienen.

De binnentuin, waar de moestuinbakken staan, was bijna een devote plek. De schalen met “gezond” eten uit eigen tuin, zagen er zeer appetijtelijk uit . De kleurschakering tussen rood fruit en groente was al een kunstwerk op zich.

Gezien de grote belangstelling van ouders en kinderen mag het schoolfeest zeker een succes worden genoemd.

Verlag en foto,s Karel van Rooy

Fotoreportage klik hier.