Al enige jaren bestaat het Jeugd Persbureau Soesterkwartier, onder de vlag van de Redactie Wijkwebsite. En elk jaar zit er bij de nieuwe aanwas van het Persbureau wel een bijzonderheid. Dit jaar zelfs twee.  Uit het verleden kennen de inwoners de meest recente verslaggevers nog wel. Mimoun en Wikji, die “ver”gekomen zijn. Voor Mimoun zelfs een duidelijk pad naar de toekomst.

De reden van dit betoog, zijn de huidige jeugd reporters Nova maar in het bijzonder Salim.

Vandaag 15 juni 2017 is Salim jarig en wordt hij 12 jaar. Salim is al weer twee jaar bij ons en heeft een intensieve periode meegemaakt binnen de redactie. De up en downs hebben hem sterker gemaakt en zorgt ook dat we met respect naar hem kijken.  De keuzes die binnen de redactie soms moeten worden gemaakt, waren voor hem soms niet makkelijk, maar het versterkte hem wel.  Zijn eerste gemaakte foto, met een digitale camera was van een sneeuwbal. Trots is deze foto overal door hem getoond. En van scheve foto,s naar het recht houden van de camera was een kwestie van tijd. Uit de reportages die hij maakte, valt er een zeker op. Een door hem gemaakte reportage op “Kamp “Amersfoort betekende ook voor hem een bredere blik op de wereld.

Nu, met zijn 12 jaar is hij een zelfstandig Jeugd journalist. Bij de voorbereidingen van zijn verslaglegging, heeft hij aan de door ons gegeven richtlijnen genoeg om zelfstandig aan de slag te gaan. En tijdens zijn foto-shoot’s, leeft hij zich volledig in, hetgeen tot uiting komt in zijn werk.

 

Net als Nova, heeft hij een juist gevoel over het maken van foto’s met een professionele camera en taalkundig valt er soms iets te verbeteren, maar dat hoort er bij.

Salim, wij, de redactie van Soesterkwartier.info en het Jeugd Persbureau, wensen jou een hele fijne verjaardag met de hartelijke felicitaties van ons allen.

Sjaak/ Nel/ Karel/ Ton/ Carel/ Nova