Beste schaakliefhebber,

Op 3 februari 2018 is het op de dag af 125 jaar geleden dat het Schaak Genootschap Amersfoort is opgericht! Voorwaar een heugelijke dag voor de leden van deze mooie vereniging, maar ook zeker voor de denksport in Amersfoort.

Als vereniging hebben wij in één-en-een-kwart eeuw het nodige mogen bijdragen aan zowel het plezier in alsmede de promotie van onze geliefde sport.

Wij zijn inmiddels een stabiele vereniging met een volwassen seniorenafdeling die acteert op verschillende niveaus van de landelijke en regionale competities. Daarnaast beschikken wij ook over een enthousiaste jeugdafdeling waar jaarlijks weer nieuwe kinderen de eerste stappen op het schaakbord zetten.

Uiteraard willen wij het jaar 2018 gebruiken om deze mijlpaal te vieren. Dit doen wij niet alleen tijdens onze clubavonden op vrijdagavond maar ook door middel van een aantal evenementen hopen wij de aandacht op deze mijlpaal en op het schaakspel te vestigen in de stad, de regio en waar mogelijk zelfs in het hele land.

Ons programma voor het komende jaar:

3 februari 2018: viering van het jubileum met clinics, receptie en feestavond voor (oud)leden
17 maart 2018: organisatie van een Leeftijd-Tweetallentoernooi
15 april 2018: organisatie van een SGS jeugd Grandprix toernooi
26 mei 2018: organisatie van een groot Open Schaaktoernooi
september 2018: organisatie van het Fenny Heemskerk SGS Dames Kampioenschap

Wij hopen u als liefhebber met warm hart voor het Schaak Genootschap Amersfoort én de edele schaaksport bij één of meer van deze activiteiten te mogen verwelkomen.

Namens het bestuur en de jubileumcommissie,
Jeroen Schuil (voorzitter)