Een nieuw pand voor De WAR?

Zoals de kranten al hebben gemeld heeft het college De WAR een aanbod gedaan voor koop of erfpacht van een pand aan de Heiligenbergerweg. De WAR heeft het afgelopen half jaar een haalbaarheidsonderzoek naar het pand gedaan en aangegeven geinteresseerd te zijn in verdere verkenning van de voorwaarden voor erfpacht. Als we met de gemeente goede, duurzame afspraken kunnen maken, gaan we waarschijnlijk akkoord.
Het pand is geschikt voor een aantal van de functies en projecten die nu in De WAR plaats vinden, en ook voor een aantal van de toekomstplannen. Het gebouw is groot genoeg en biedt mogelijkheden voor uitbreiding van met name onderzoek en culturele projecten. De buitenruimte is klein en dat maakt de realisatie van de groene projecten zoals het voedselbos op die lokatie moeilijker, en omdat het pand midden in een woonwijk ligt kunnen ook de Mobiele Fabriek en de 3D betonprinter er geen plek krijgen. Voor De WAR dus zowel goed nieuws: er komt mogelijk een ander pand, als een verdrietig afscheid van een aantal heel dierbare projecten waar we elders, mogelijk buiten Amersfoort, een plek voor zullen moeten vinden.
Op donderdag 22 maart houden we weer een groot wartreffen. Daar kun je meer horen of meedenken over de planning, de verwachtingen, de voors en tegens en de plannen? Kom langs om 20:00 in De Binnentuin!

UITGELICHT

Groot participatiedebat – zondag 18 maart, 14:30 [De Binnentuin]

Stadsbrede bijeenkomst over de invloed die wij als inwoners hebben – of zouden moeten hebben – op het lokale beleid.
Eens in de 4 jaar mogen we stemmen. Daarnaast zijn er inspraakmogelijkheden bij sommige grote beslissingen. Maar is dat genoeg? Hoeveel invloed hebben inwoners eigenlijk? Hoe zou de inspraak beter kunnen?
Discussie over participatie voor de komende 4 jaar (of langer) met iedereen die daar in geïnteresseerd is.

Meet je Stad bijeenkomst – woensdag 21 maart, 20:00 [De WAR kantoor]

Maandelijkse samenwerkdag, vraagdag, onderhoud-aan-meetkastjes-dag van Meet je Stad. Kom langs om mee te werken, iets te vragen, kennis te maken of aan je eigen deelproject te werken.

Workshop lampen maken – zondag 25 maart, 13:00 [Binnentuin]

Heb je nog een oude telefoonlader liggen? Maak daar dan een mooie led-lamp van in het FabLab!
Aan het eind van deze workshop kun je:

  • een ledje en de electronica solderen
  • uitrekenen welke weerstand je moet gebruiken
  • een papieren lamp maken met behulp van een lasersnijder

De workshop kost €15. Je krijgt hiervoor alle materialen (dus als je geen adapter hebt is dat geen probleem) en begeleiding om zelfstandig de lamp te maken. Geef je op bij diana@dewar.nl.

Lente in De WAR – maandag 2 april, 2e paasdag, 10.00-21:00 [Binnentuin]

Het is weer tijd voor Lente in de WAR, het jaarlijkse lentefeest in De WAR. Er zijn weer lezingen, presentaties, eten en drinken, een zadenruilbeurs, verkoop en ruil van oude, lokale, zaadvaste en bijzondere zaden, knollen en stekjes, workshops voor kinderen en voor volwassenen, een film en veel meer. Lente in de WAR is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij het uitwisselen van zaden, pootgoed, stekjes en informatie over o.a lopende groene projecten wordt gecombineerd met discussie over politieke thema’s, praktische workshops, muziek en hopelijk zon.Wil je meedoen met een presentatie, een workshop of een kraampje? Dan kun je je opgeven bij diana@dewar.nl.
Kijk voor het nog groeiende programma op deze website.

AGENDA

NB: Elke dinsdag van 10:00 tot 22:00 is er open inloop in het Fablab. Op donderdagen, op aanvraag of bij aanwezigheid, is het Biolab open van 20:00-22:00.

maart 2018

  • Groot participatiedebat – zondag 18 maart, 14:30 [De Binnentuin]
  • Meet je Stad bijeenkomst – woensdag 21 maart, 20:00 [De WAR kantoor]
  • Groot WARtreffen – donderdag 22 maart, 20:00 [De Binnentuin]
  • Workshop lampen maken – zondag 25 maart, 13:00 [Binnentuin]
  • Lente in De WAR – maandag 2 april, 2e paasdag, 10.00-21:00 [Binnentuin]

Wat is De WAR?

De WAR is het huis van ondermeer de Spullenmannen, het Transitielab, het Repair Cafe, FabLab AmersfoortStudium Generale Amersfoorten Universiteit Amersfoort. U kunt De WAR ook volgen via www.twitter.com/uitdewar en op facebook.
De WAR is een open laboratorium in de voormalige kleurstoffabriek van Warner & Jenkinson te Amersfoort. Uitvinders en kunstenaars vinden er een werkplaats, kennis en een plek voor experimenten. Starters vinden er een betaalbaar kantoor samen met andere creatieve ondernemers. Publiek is er getuige van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunst, wetenschap, innovatie en duurzaamheid. Je kunt De WAR vinden op Geldersestraat 6 in Amersfoort.