De hele maand november staat het thema “Robotica” centraal in alle bibliotheken van Nederland. De Bibliotheek Eemland organiseert weer tal van activiteiten in het Eemhuis en andere vestigingen, waaronder literaire avonden met schrijver Arthur Japin en Ronald Giphart, filmvertoningen van “I, Robot” – naar het boek dat dit jaar centraal staat, gesprekken rondom TED Talks tijdens de lunch en nog meer. Ga voor het actuele overzicht naar www.bibliotheekeemland.nl. 

De landelijke opening van het evenement vindt plaats in de Bibliotheek het Eemhuis op woensdag 1 november van 14.00 tot 15.00 uur. Onder meer schrijver Ronald Giphart en filosoof Bas Haring zijn aanwezig. Giphart presenteert die middag samen met het Meertens Instituut het eindresultaat van het Nederland Leest-experiment “Kun je samen met een robot een literair verhaal schrijven?” Daarna gaan Giphart, Haring en andere wetenschappers en roboticakenners met elkaar in debat over de toekomst aan de hand van de stellingen die dit jaar centraal staan, waaronder “Robots kunnen prima kunst maken” en “Niet kinderen, robots hebben de toekomst”.

 Activiteiten
In het kader van Nederland Leest organiseert de Bibliotheek Eemland verschillende activiteiten over Robotica. Zo organiseert zij een kleine schrijfwedstrijd via sociale media waarbij leuke prijzen zijn te winnen, wordt de film “I, Robot” vertoond in Baarn, Woudenberg en Amersfoort en is er een literaire avond met schrijver Arthur Japin in Leusden en met Ronald Giphart in Baarn. Verder vinden er drie gesprekken plaats onder lunchtijd rondom bestaande TED Talks over Robotica, improviseert vertellersduo Dá Fhili twee verhalen over sciencefiction en organiseert de Mediamarkt in het Eemhuis een workshop over het coderen en programmeren van robots.

 

Gratis boek

Bij een bezoek aan één van onze vestigingen kunt u het boek “Ik, Robot” van Isaac Asimov gratis mee naar huis nemen als u uw mening geeft op een of meerdere stellingen die dit jaar centraal staan. Als u deelneemt aan een activiteit die georganiseerd is in het kader van Nederland Leest, krijgt u het boekje ook cadeau van de Bibliotheek. Kaarten voor activiteiten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekeemland.nl.