Een al lang gekoesterde wens is vandaag 28 december vervult. De redactieleden en de jeugdige verslaggevers van het Jeugd Persbureau Soesterkwartier dragen vanaf deze week “bedrijfskleding”.

De herkenbaarheid van de wijkwebsite mensen, blijkt over het algemeen wel aanwezig te zijn, zeker op de vaste locaties die altijd bezocht worden. Om toch een “eenheid” als redactie uit te stralen is in 2015 al de wens uitgesproken voor herkenbare kleding.

En wat is er duidelijker dan het al jaren gebruikte website-logo te gebruiken van de wijkwebsite Soesterkwartier. Het door Lalé ontworpen logo en figuur symboliseert de grote verbondenheid met de Wagenwerkplaats uit het verleden. Figuurlijk zijn in het logo opgenomen; de kleuren van NS, de wisselende sporen en de richting die gevolgd wordt, de schouders er onder zetten, te vertalen naar het Soesterkwartier als de grootste arbeiderspool van na de oorlog.

beeldmerk wijkwebsite De geel- met wisselende zwarte tekst is eveneens een beschermd logo.  Recent werd met medeweten van de ontwerpers het originele logo opgevraagd. Aan Bernard van Gellekom  Sales & Design op de Soesterweg werd gevraagd, kleding te ontwerpen voor de redactie.

Een en ander resulteerde vandaag in de aflevering van jassen, sweat sjirts en T sjirts. Bijbehorende “caps”worden nog nabesteld.

Dus vanaf heden ziet U onze verslaggevers en fotografen in deze kleding.

red.KvR.