De gemeenteraad en college van Amersfoort laten zich niet onder druk zetten door gedeputeerde Van Lunteren. Dat bleek gisteren tijdens de raadsvergadering over de verkeersdruk aan de westkant van de stad.
De gedeputeerde dreigde vorige week in te grijpen als de gemeente Amersfoort niet snel een besluit neemt over de verkeersmaatregelen die een eind moeten maken aan de files op de route tussen de Stichtse Rotonde en de Amsterdamseweg.
In de gemeenteraadsvergadering gisteravond werd duidelijk dat wethouder Buijtelaar rustig doorgaat met zijn plannen. Hij denkt dat de aandacht van de gedeputeerde over de zaak onnodig is.
“Ik ben niet doof en tegelijkertijd constateer ik dat we hier in Amersfoort een zorgvuldig doorlopen proces hebben gedaan en daar nog mee bezig zijn”, aldus Buijtelaar.
Een besluit over de aanpak in Amersfoort-West wordt mogelijk volgende week genomen, maar dan moeten nog wel wat politieke hobbels worden genomen. Het college wil een nieuwe tunnel of een viaduct over het spoor bouwen, maar coalitiepartner GroenLinks wijst die optie resoluut van de hand.

Bron: RTV