Foto: Marco Hofste

De Amersfoortse fotograaf Marco Hofsté heeft de foto-award ‘Het Oog’ gewonnen met zijn foto van de begrafenis van hoofddrager Bertus Tijmense. De vakprijs werd uitgereikt tijdens de boekpresentatie van het fotojaarboek Met het Oog op Amersfoort #2012 die afgelopen maandag plaatsvond in Eenhoorn Amersfoort. Burgemeester Lucas Bolsius mocht het eerste exemplaar van dit bijzondere fotoboek in ontvangst nemen.
Tijdens de presentatie van het eerste exemplaar maakte juryvoorzitter Pim van den Berg de winnaar van de vakprijs ‘Het Oog’ bekend. Tot zijn grote verbazing werd Marco Hofsté gevraagd het podium te betreden omdat zijn foto, een impressie van de rouwstoet van de hoofddrager van de parochie in Hooglanderveen, de meeste stemmen had gekregen. Juryvoorzitter Van den Berg:’,,We weten dat Marco eigenlijk liever niet in aanmerking zou komen voor de prijs. Hij mag dan wel bestuurslid van Met het Oog op Amersfoort zijn, maar zijn foto was nu eenmaal de beste en heeft de meeste stemmen van de onafhankelijke jury gekregen!”
Record Met het Oog op Amersfoort is een fotojaarboek voor en door mensen die van Amersfoort houden. Dit jaar heeft een recordaantal van dertig Amersfoortse fotografen belangeloos een bijdrage aan het boek geleverd. Met het Oog op Amersfoort #2012 geeft een overzicht van de mooiste, indrukwekkendste en meest opvallende gebeurtenissen van het afgelopen jaar, waaronder de opening van het Eemplein en de geboorte van het olifantje in Dierenpark Amersfoort. Ook is een aantal foto’s in het boek opgenomen die te zien waren tijdens GRID2012/Amersfoort Fotostad.

Bron: Stad Amersfoort