Waarom dat loket? Er is toch al de zeer informatieve website WijzerInGeldzaken.nl? Inderdaad:  meer dan 1,1 miljoen unieke bezoekers bezochten vorig jaar die website. En dat op zich is een goede zaak. Toch is gebleken dat veel mensen óf hun weg niet vinden via het internet, óf gewoon behoefte hebben aan contact met een medewerker die tekst en uitleg verschaft over hun financiële zaken. Persoonlijk en op maat gesneden. En dat is precies wat het Geldloket doet: voorlichting geven over geldzaken.

foto: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima erevoorzitter

Iedereen die vragen heeft over zijn geldzaken, en alles wat daarmee te maken heeft, kan terecht bij het Geldloket. Iemand met vragen over zijn pensioenvoorziening kan naar het Geldloket! Vragen over andere financiële zaken, bijvoorbeeld rond trouwen, kinderen, of scheiden? Naar het Geldloket! En vragen over financiële zaken rond studeren, verhuizen, of werken? Het Geldloket! De medewerkers van het Geldloket hebben een luisterend oor. En zij geven voorlichting op basis van de persoonlijke financiële situatie. En als het Geldloket er niet uitkomt, dan verwijst men door naar een andere instantie. Bijvoorbeeld de maatschappelijke dienstverlening of een financieel adviseur.

De dienstverlening door het Geldloket is heel duidelijk afgebakend. Dat betekent ook dat het Geldloket bepaalde zaken níet doet. Het Geldloket is geen bank. Klanten kunnen er niet lenen of sparen. En het Geldloket geeft geen advíes over financiële producten. Het Geldloket informeert en geeft voorlichting.

Stadsring51  bemant  het Geldloket, en heeft zo’n 200 actieve en kundige vrijwilligers.

De voorlichting en informatie zijn gratis.

Het adres van het Geldloket is Nieuweweg 5 in Amersfoort, tegenover Museum Flehite.

Bron: Rijksoverheid