De PvdA-fractie in Amersfoort wil van het stadhuis af. Er is al een tijdje een discussie gaande over wel of niet renoveren van het stadhuis, maar de PvdA wil het hele stadhuis maar afschaffen.

“Het idee van geen stadhuis meer in onze stad past goed in de tendens van het Nieuwe Werken dat het college wil doorvoeren”, zo meent PvdA-raadslid Ramón Smits Alvarez. Volgens hem willen ook de gemeenten Molenwaard (Zuid-Holland) en Muiden hun gemeentehuis weg doen, zo staat te lezen in De Stad Amersfoort.

Voor een renovatie moet er 25 miljoen euro geleend worden door de gemeente. Dit is te veel geld zegt Smits Alvarez. “Wij zijn geen voorstander van renoveren op dit moment, omdat de kosten daarvoor te hoog zijn. Het afschaffen van het stadhuis is zeker een reële optie voor Amersfoort, zolang je wél zorgt dat je als gemeente de dienstverlening aan burgers kan waarborgen.”
Het PvdA-raadslid verwacht veel steun vanuit het college. Dinsdagavond tijdens de gemeente- raadsvergadering wil de PvdA het voorstel inbrengen.

Bron: Dichtbij