Zaterdagochtend, 5 graden boven nul, maar ze staan er: 9 kinderen van de JO9, 7 kinderen van de JO8. Twee teams die elk hun wedstrijd gaan spelen tegen een andere vereniging uit Amersfoort en omgeving. De JO9 speelt tegen Hoogland en het wordt een spannende wedstrijd. Er wordt veel overgespeeld, er wordt gepingeld, getackeld en er worden blokken gezet. KVVA komt eerst met 4 – 1 achter, maar knokt zichzelf terug in de wedstrijd: het wordt 4 – 3, zelfs 4 – 4, maar dan scoort Hoogland opnieuw. Er is teleurstelling, maar natuurlijk ook strijdlust, teamspirit, want verliezen, nee, dat willen de kinderen niet en ja, drie minuten voor tijd wordt het dan toch 5 – 5.

Daarna speelt op hetzelfde veld de JO8. Zeven kinderen aanwezig, dus 1 van de kinderen moet reserve zijn. Om de vijf minuten wordt er gewisseld, om de tien minuten is er een korte pauze waarin er een keeperwissel is. De eerste tien minuten zijn spannend en eigenlijk is het team van Achterveld beter en zouden die voor moeten komen. Maar keeper Ties stopt de ene na de andere bal en dan volgt de bekende counter en is het Sobhan die zijn eerste schot lost. Hard als altijd en het is 1 – 0. Daarna wordt de wedstrijd toch wel wat eenzijdig, maar nog steeds leuk. In de rust, na twintig minuten is het 4 – 1 voor KVVA. Na de rust breekt echter KVVA door: het twee keer in de week trainen betaalt zich uit, want het team bijt zich vast en weet niet van ophouden. Uiteindelijk wordt het 14 – 1 en hebben alle kinderen 1 of meer doelpunten gemaakt. Een inglijder, een afstandschot onbereikbaar voor de keeper etc.

De JO8 en JO9 zijn beide aan het groeien: voor beide teams geldt dat er na de winterstop (januari) hopelijk voor beide leeftijdsklassen een tweede team kan komen. Maar daarvoor zijn er jongens en meisjes nodig die houden van de buitenlucht, van de bal en er niet vies van zijn om lekker te sporten en de strijd aan te gaan. Wil jij meedoen? De JO7/ de JO8/ de JO9 trainen woensdagmiddag om 15.00. De JO8/ en JO9 trainen ook maandagavond. Meld je aan op de site en kom drie keer kijken en dan kan je beslissen of je ook een zaterdagochtendheld wilt worden.