Vrijdagavond 29 November.

Vanavond komen de kinderen bij elkaar in speeltuin Soesterkwartier voor de pietendisco.

Om half zeven gaat de zaal open en de kinderen komen gezellig meedansen. De chocomel, koekjes en snoep gaat er ook prima in bij de kinderen. Om tien over half zeven zijn de kids heerlijk aan het dansen. Dan betreden de discopieten met zakken snoepgoed ook het mooie oude speeltuingebouw. vanaf dan wordt het één groot feest. Blije kinderen is toch het allermooiste om te zien.

Kinderen die dansen, springen en bij de zwarte pieten aan hun benen en armen hangen. Tegen zeven uur beginnen de kinderen onder leiding van de zwarte pieten en de vrijwilligers van de speeltuin luidkeels te zingen, maar Sinterklaas laat nog even op zich wachten. De pieten weten zich ook even geen raad, want waar is Sinterklaas nou? Maar na nogmaals Sinterklaasje kom maar binnen met uw knecht te hebben gezongen, komt hij eindelijk binnen met nog meer pieten. Nu is het feest compleet.

Sinterklaas zit op zijn stoel, de kinderen erom heen en er wordt gezongen en gepraat. Dan natuurlijk het foto momentje met de Sint en zijn pieten. Iedereen mag met de pieten en Sint op de foto, dus nog meer blije en tevreden koppies. Karel, de fotograaf, is er ook heel druk mee. De Sint moet natuurlijk nog verder en hij vertelt de kinderen dat er voor iedereen een cadeautje en wat lekkers is. Er wordt afscheid genomen en de Sint en zijn pieten zingen voor de kinderen; dag lieve kinderen daaag, daaag. Zo komt er aan deze avond ook weer een eind. De kinderen gaan moe maar voldaan weer naar huis.

Sinterklaas en zijn pieten gaan weer snel verderop en de vrijwilligers ruimen nog even op.

Het bestuur van Speeltuin Soesterkwartier is heel blij dat Sinterklaas en zijn pieten er ook dit jaar weer bij waren.

 

 

 

 

Verslag: Anita Den Enting

Fotoreportage: Karel van Rooy