Informatiebijeenkomst Leesclub Japanse literatuur in de Bibliotheek het Eemhuis

Vindt u de Japanse cultuur ook intrigerend? Wilt u daar wel eens meer over weten door Japanse literatuur te lezen? De Bibliotheek Eemland richt samen met Senia de leesclubs Japanse Literatuur op. Als u interesse hebt, kunt u 9 december naar de informatiebijeenkomst in de Bibliotheek het Eemhuis komen voor meer informatie.

Senia en de Bibliotheek Eemland organiseren de informatiebijeenkomst in de Bibliotheek het Eemhuis op maandag 9 december, aanvang 19.30 uur. Wij brengen geïnteresseerden voor Japanse literatuur bij elkaar. De leeskring leest de boeken in het Nederlands. Het streven is om leesclubs van 6 tot 8 personen samen te stellen

Drie boeken

Het gaat om tijdelijke leesgroepen die drie keer bij elkaar komen. Senia heeft opnieuw boeken uitgezocht, nu is het moderne literatuur, ook van vrouwelijke auteurs. De groep leest drie boeken uit de Japanse literatuurlijst. De boeken schaffen de lezen zelf aan, of zij lenen deze bij de bibliotheek. Bij elk boek ontvangen de leeskringen een uitgebreide leeswijzer met een samenvatting van het boek, een analyse van literaire aspecten en een aantal gespreksvragen die een houvast bieden bij de boekbespreking.

Kosten om deel te nemen aan de leesclub Japanse literatuur

De kosten om deel te nemen aan de leesclub bedragen € 18,50 per persoon. Daarvoor brengen we belangstellenden bij elkaar en helpen we om de eerste afspraken te maken. Verder ontvangt de leeskring de leeswijzers die bij de drie boeken horen.