Voor 2018 is Muziekgezelschap CODA, u allen welbekend,( ze repeteren elke maandag avond in speeltuin Soesterkwartier),  een project samenwerking aangegaan met christelijke muziekvereniging EG uit Zwartebroek. EG is net zoals muziekvereniging CODA een laagdrempelige vereniging omdat zij er ook van uit gaan dat muziek maken (leren) voor iedereen moet kunnen.

De vereniging bestaat sinds 1960, waarbij in 2005 een ommekeer is gemaakt wat betreft de muziekkeuze. Was het eerst de traditionele muziek, nu is het moderne lichte muziek, wat te zien is aan de vele jeugdleden die dit orkest telt. De vereniging heeft een mooi onderkomen gevonden bij “De Belleman” in Zwartebroek, een mooie grote repetitie ruimte compleet met bar.

Hun dirigent en oud dirigent van CODA is op het laatste concert van CODA geweest en daar zijn de eerste contacten gelegd, besturen hebben kennis gemaakt en zo vond gisteravond maandag 22 januari de eerste gezamenlijke repetitie plaats.

De eerste keer toog CODA naar Zwartebroek en werden in de Belleman de eerste noten gezamenlijk geblazen. De muziek die gezamenlijk gespeeld wordt komt voor een deel bij EG vandaan en voor een deel bij CODA. Gisterenavond was het ook mede gezien de vele jeugd die daar voor de pauze mee repeteert de K3 hitmix die voor een eerste keer al best wel redelijk klonk. Op 5 februari is het aan CODA de eer om onze muzikale gasten te mogen verwelkomen, dan zal het gebouw van de speeltuin op de maandagavond bol staan van de muzikale klanken.

Aan CODA is het de eer om het eerste gezamenlijke concert te organiseren, wat gepland staat medio juni. Plaats is dan de thuishaven van CODA het repetitiegebouw van speeltuin Soesterkwartier waar dan de twee verenigingen hun beste beentje (nootje) voor zetten om een aantrekkelijk en gevarieerd concert neer te zetten. Maar voordat het zover is zal er nog driftig gerepeteerd moeten worden zowel gezamenlijk als afzonderlijk en daarom zullen de verenigingen voor juni nog dikwijls bij elkaar op bezoek gaan.

 

De klik tussen de beide verenigingen is er, wat wel blijkt uit ‘de derde helft’ aanwezig, ervaringen worden uitgewisseld, het verleden en het heden en zelfs de toekomst (verlangens) komen ter sprake. Tot nu toe in elk geval een geslaagd project, in het najaar een concert in Zwartebroek en wie weet wat er tussendoor nog allemaal op onze weg komt!

 

Verslag en foto’s: Ton Schimmel