Dance-centre Soesterkwartier, 22 januari 2018. De tweede repetitieavond van de SK Power groep, met een klein aantal vandaag, werd aangevangen.

Nu was het Kerst optreden al een gewaagd plan met een leuke uitvoering aan het einde van het seizoen, nu gaat het echt pas van start. De “dance”kids mogen zich uiteraard uitleven in de warming-Up , maar ze krijgen het nog warmer van hetgeen ze nu aan Hip Hopjes aanleren.

De een pakt het snel op en voert de nieuwe groep danspassen en bewegingen al snel uit, de ander doet daar wat langer over. Geen probleem hoor.

We helpen elkaar en door het aan elkaar voordoen individueel, wordt al snel zichtbaar waar de knietjes nog botsen.

Onze Nourayef onder de SK Powers, gaat er bij zitten. “Dit kan ik niet”zucht hij bedroefd. Maar dan is daar de hulp van de anderen natuurlijk en gezamenlijk helpen ze hem over de “dip”heen. En de felicitaties als het dan na een paar keer oefenen toch is gelukt om de serie bewegingen op de “beat”van de muziek mee te doen. Het blijft een ontspannen sfeertje,lukt het niet, dan komt het wel.

De pauze wordt gebruikt, om niet alleen wat te drinken, deze kids zijn niet te stuiten en blijven rennen en gymnastische sprongen maken.

Het mooie en bijzondere van deze groep is, dan toch wel de lol die ze samen hebben en er zelfs aan de aangepaste kleding wordt gedacht. Alsof een optreden in de Flint al komende is. Vooralsnog is er een optreden gepland, op het Eemplein van de zomer tijdens de presentatie’s van Verenigingen.

De foto’s zijn dan ook op dit moment niet meer “geheim”, waarbij het accent ligt op uitdrukking en expressie.

Verlag en fotoreportage,Karel van Rooy.