Zondag 21 Oktober, Op het “Rode Plein” tussen het Holland Opera gebouw en het Centraal Ketelhuis zijn de kraampjes weer fleurig. Voorzien van allerlei “Dutch Design” producten, van Nederlandse bodem. Al kwam het wat later pas op gang – de zon liet even op zich wachten – belangstelling was er zeker.

De Bellen”blaas”man kon weer rekenen op enthousiate kinderen die probeerden de bellen te vangen. Andersom – met de bellenblaas een kind “vangen” – lukte door de wind net niet. Kleine bellen die van melkglas gemaakt leken te zijn kregen dat effect dankzij een e-rook apparaat, dat op deze manier wel weer heel leuk was om te zien.

De biologische frite kraam had deze dag concurrentie van een appelfritekraam. De appelfrites zaten ook in een puntzak en konden in plaats van met currry en mayonaise, met jam en slagroom voorzien worden. De keuze was dus zoet of hartig en warm of koud, want de appelfrites werden in tegenstelling tot de patat, niet gebakken.

De markt was weer een ware ontdekkingsreis in geuren, kleuren, smaken en producten. Want een sjaal of hoed, sloffen of een vachtje, een kussentje in de rug of toch een fraaie ketting of ring, er was genoeg te kijken en te kiezen.

Ook aan eetbare producten was er geen gebrek en veel te ontdekken. Sambal met CBD erin of Hennep-kaas, maar ook allerlei smaken fudge of de “ouderwetse” bloedworst het was er, naast nog heel veel meer.

De sfeer was relaxed en gezellig. Menigeen nam de tijd om op het terras neer te strijken om te genieten van de heerlijke gerechten, zoals onder andere de stoofpotjes van “Hete Kolen” normaal alleen te proeven bij vroegtijdige reservering in de Krankeledenstraat.

Sfeerimpressie en fotoverslag: Nel Groenendijk