Dance Centre Soesterkwartier, 22 oktober 2018, herfstvakantie of niet de Power Hoppers dansen stug door.

Om 18.30 uur komen de actieve Power Hoppers weer lekker repeteren voor de in december geplande uitvoering. Chiara Hasper geeft aan dat, het gezien de vakantie de “dansers”een vrije keuze mogen maken.  Spel of een vrije dans.  Discussie was overbodig, de ingestudeerde versie voor Kerst moest maar weer eens op de vloer worden uitgevoerd.

En het mooie ervan was, dat het meegebrachte vriendinnetje van een der leden, gratis dansles kreeg van haar . Op artistieke wijze werden heel subtiel de danspassen in rap tempo voorgedaan en ook nagedaan. Het dans hoppertje in kwestie heeft zo te zien zeker een ballet achtergrond.  Alsof het Zwanenmeer al zijn glorieuze bewegingen liet zien, werd er een mooie performance  neergezet.

Dat dit weer een stimulans was voor de anderen mogen duidelijk zijn. De hele groep had ineens zowel kunstzinnige dan wel gracieuze bewegingen in hun mars. “De Dans” zoals die was ingestudeerd kreeg dan ook een fraaie uitvoering.

En af en toe is het toch wel even “vakantie”en is er ruimte voor een eigen dansje of spelletje en zo hoort het ook. Weer een mooie oefenavond van de Power Hoppers in Speeltuin Soesterkwartier en zoals de gemaakte foto’s laten zien, met passie en overtuiging.

Karel van Rooy.

Foto impressie.