Soesterkwartier 17 september 2018, < “dance centre > Sk vult zich weer met dol enthousiaste hip hoppers.  Er is geen houden aan.

18.20, vanaf het moment dat de dansvloer beschikbaar was, raasden de Power hoppers door de zaal. De energie die kennelijk tijdens de vakantie werd opgebouwd, kwam er nu even uit. Een kwartier lang ging de wervelwind door. Toch was het de bedoeling dat er weer enige discipline werd aangebracht en er dus een dansgroep zichtbaar werd.

Chiara Haspers, dansjuf, stelde voor om nog een warming-up te doen, dat was natuurlijk voldoende om de zaak weer aan het hollen te krijgen. Met wat songteksten van kinderliedjes, kreeg ze toch de groep weer in een bruikbaar tempo. Zo dan wordt het dan toch tijd voor de dansles.

Gracieuze bewegingen volgen en de Power-hoppers volgen datgene wat wordt voorgedaan. Mooi weer om te zien dat de groep zich homogeen gedraagt en weer een nieuwe dans aan het instuderen zijn. Ook een nieuw aanwezig meisje, past zich razendsnel aan en beweegt al snel synchroon mee.

De fotomomenten spreken voor zich, als het om de speelse uitingen van deze groep gaat. Wat een plezier hebben ze onderling . En de enigste “Nouralev”, voelt zich helemaal thuis is deze “meiden”groep. Zijn artistieke bewegingen zijn een voorbeeld voor de anderen.

De hoppertjes komen zelfs geheel verkleed als ballerina, of “prinsesje”naar de repetities, een leuk gezicht.

Momenteel wordt er geoefend voor de december recitals. Het  beloofd weer een spannende tijd te worden.

Karel van Rooy

Foto reportage, wervelwind.