Soesterkwartier 29 mei 2018. Vorige week kon U het verslag lezen van de nieuwe “dance”groep voor kleuter en peuters in de Nieuwe Sleutel. Op dat moment was niet de volledige “crew” present, maar gaf toch een indruk hoe Lisette, de “dans”juf omging met de kleuters. Met name het motoriek bezig zijn, is voor die kleuters erg belangrijk. En dat dit dan op een fantastisch leuke manier gaat, is goed om te zien.

Door Karel van Rooy.

Heden dinsdag 29 mei 2018, een herkansing wat betreft het aantal deelnemertjes. Op papier zo,n 10 a 15 peuters die zich de “danswereld”verkennen. Nu was de helft aanwezig. Moeders aan de kant op de grond, of aan de koffie aan de bar. Een enkel kind wil per se dat mamma binnen handbereik blijft, want het is natuurlijk even wennen in zo,n grote zaal. En dan ook nog een soort spel oefening doen met andere kinderen. Het duurt een aantal minuten maar dan gaan ze ook “los”.

Na een tijdje ( gecontroleerd) rennen en vliegen) wordt er gericht gedanst. Wat dat betreft kan deze groep zo bij K3 optreden. En er is een duidelijke kopie van de Nouralev van de Power Hoppers. Deze “mannelijke”peuter kijkt behalve de kat uit de boom, ook goed naar alle bewegingen rond om hem. Om dan flink uit te pakken om te laten zien dat hij de kunst beheerst. Verrassend ook een Power Hopper tussen deze groep. Ze vindt dansen zo machtig mooi dat ze overal aansluit. Prima toch.

En dan wordt het tijd voor het grote werk, de kast gaat open en de hoelahoep-ringen komen te voorschijn. Wel daar kun je een heleboel dingen mee doen. Juf Lisette snapt niet allemaal wat dan, nu dat is snel gedemonstreerd. Menig variant op de twistende beweging van de plastic ring om de heupen wordt getoond. Het blijft toch een ingewikkeld ding, zo’n grote cirkel.

Echt mooi en herkenbaar wordt het als de hoelahoep vervangen wordt door een heleboel ballen. Het stuiteren door de zaal is voor die kleine kids best moeilijk. Ze stuiteren wel, maar dan niet met de bal.

Een fraai voorbeeld van kleuter dans in combinatie met gymnastische oefeningen.

Karel van Rooy.

Foto portret.