Soesterkwartier, dance centre 19 november 2018. De Hip Hop groep Power Hoppers, hadden vandaag vooraf aan de repetitie, kennelijk iets teveel aan energie bronnen genuttigd .  Normaliter leeft de groep zich “even”uit, maar nu waren er toch wat “aanwijzende” woorden nodig.

Ach zo gaat dat, met een groep Hoppers, die elkaar gedurende de afgelopen periode zeker tot een zo hechte groep hebben gemaakt. En dat is uiteraard een grote winst om de saamhorige en respectvolle groep aan het werk te zien.

 

Wel werken, dat moesten ze dan uiteindelijk toch. Als alles weer in het gareel is en de eerste tonen van het te dansen muziekstuk klinken, gaat de knop om. Nog even een valse start, maar dan herpakt de groep zich ( zoals altijd) en  volgen de ingestudeerde danspassen/ bewegingen en expressiviteit vanzelf.

Dit nog een herhaald te hebben, besluit Chiara om een nieuw stukje aan het werkstuk toe te voegen. Dat werd dus nog eens aanpoten dus.

Onze Nourajev, enigszins gehavend gezien het aantal krassen in zijn gezicht, waar de herkomst vooralsnog niet helemaal duidelijk van was, besloot zijn expressie te vrije loop te laten en de meest sportieve bewegingen volgden elkaar snel op.

De flexibiliteit van de groep blijkt dan weer eens. Al snel zitten de nieuwe “moves”er in en is er weer een stuk “dance”toegevoegd aan het werkstuk “Kerstmis”.

Karel van Rooy.

Foto impressie.