Maandag 4 juni 2018, er hangt een vrolijke sfeer in het “dance centre”van Speeltuin Soesterkwartier. IJsjes worden voor aanvang van de Power Hoppers snel in de diepvriezer gelegd. Er is er een jarig, dus zal er na de les getrakteerd worden.

De groep Hoppers is wat gegroeid met nieuwe aanwas waaronder een 2e mannelijke “Hopper”. Na eerst even de energie een beetje te hebben verbruikt met tikkertje spelen komt onverbiddelijk het moment van de training. Maar eerst wordt de jarige gefeliciteerd. Lang zal ze leven en hiep hiep hoera.

Chiara Hasper is duidelijk. “Uitleggen is niet meer nodig, jullie kunnen deze “dans”. En de kinderen gaan dan ook allemaal op hun positie staan. er wordt nog wat geschoven omdat nieuwe leden ook een plek in de zaal moeten hebben. De muziek aan en 3 tellen vooraf.

Het lukt aardig maar voor deze keer worden de puntjes toch op de I gezet. Na een paar maal oefenen wordt er om en om individueel geoefend. Het is een mooi gezicht hoe deze HipHop groep in hun “dance”groeit. Buiten de feit dat er veel plezier is in deze groep wordt er fanatiek geoefend. Er zitten zeker zeer talentvolle dansers bij die we nog eens op TV terugzien.

Uit de gezichtsuitdrukkingen ( expressie) blijkt wel in hoeverre ze zich inleven in de muziek en dans.

En uiteraard wordt deze repetitieavond afgesloten met de IJsjes van de jarige.

Karel  van Rooy.

Foto’s klik hier.