De WAR en Popmakers presenteren: Potje Jam Jazz Flavoured
olv Hop & van den Boomen

Voor het eerst in de WAR: Potje Jam, dé maandelijkse Jazz Jam voor iedereen die ‘into’ Jazz is.

Ben je jazzliefhebber en speel je een instrument? Dan kun je meedoen met Potje Jam! Moet je daarvoor heel goed zijn? Nee, dat hoeft niet, je moet wél willen improviseren (anders is het geen Jazz, vogel!) Én het is handig als je de standards van het ‘Potje Lijstje’ hebt bestudeerd (hier onder).

Is Potje Jam ook bedoeld voor luisteraars? JA! Jazz kan spannend zijn, swingend, sfeervol of energiek en is écht niet alleen bedoeld voor een kleine groep ingewijden. Jazz is voor iedereen, zeker op de manier waarop Hop & Van den Boomen het brengen.
Kom luisteren hoe dit duo elke Potje aftrapt met een mini concert, daarna zijn gitarist Sander Hop en Bassist Jan van den Boomen de sessiesleiders. Want muzikanten uit alle windstreken, moeten in toom gehouden worden en verdienen wel wat begeleiding tijdens een Potje Jam. Een sprankelende avond die nooit hetzelfde zal zijn: Door de wisselende bezetting is elke editie weer een verrassing!

Wil je graag meedoen? Meld je dan aan via www.popmakers.nl. Kom je alleen luisteren? Dan hoef je je niet aan te melden.

Meedoen kost 10 euro, genieten kost niets

De Potje Lijst voor deze maand :
Afternoon in Paris – C
Alone Together – Dm
Cantaloupe Island – Fm
Sugar (S. Turrentine) – Cm
Little Sunflower – Dm
Footprints – (minor blueswalz) Cm

De Stadsbron zoekt programmeurs

Afgelopen jaren is vanuit De WAR gebouwd aan een open source webplatform voor onderzoeksjournalistiek. Dit wordt inmiddels gebruikt door een groep journalisten en betrokken inwoners die samen werken aan de Stadsbron, een online krant voor onderzoeksjournalistiek en langzaam nieuws in de regio Amersfoort.
Alle opgedane ervaring en ontwikkelde systemen zullen de komende maanden worden geïntegreerd in een samenhangend platform dat daarna ook beschikbaar is voor andere communities. Hiervoor zoeken we vormgevers en programmeurs. Het systeem in geprogrammeerd in php, waarbij gestreefd wordt naar een lichtgewicht systeem zonder veel dependencies, dat vooral gericht is op het ondersteunen van een community van zowel ervaren als beginnende journalisten.
Spreek je php of heb je ervaring in vormgeving en interface-design, en wil je meebouwen aan dit initiatief? Neem dan contact op met Frank Krijnen.

 

Wat is De WAR?

De WAR is het huis van ondermeer de Spullenmannen, het Transitielab, het Repair Cafe, FabLab Amersfoort, Studium Generale Amersfoort en Universiteit Amersfoort. U kunt De WAR ook volgen via www.twitter.com/uitdewar en op facebook.
De WAR is een open laboratorium in de voormalige kleurstoffabriek van Warner & Jenkinson te Amersfoort. Uitvinders en kunstenaars vinden er een werkplaats, kennis en een plek voor experimenten. Starters vinden er een betaalbaar kantoor samen met andere creatieve ondernemers. Publiek is er getuige van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunst, wetenschap, innovatie en duurzaamheid. Je kunt De WAR vinden op Geldersestraat 6 in Amersfoort.