Het was weer zo ver, halloween 2021. Zoals de laatste jaren gebruikelijk (uitgezonderd de stille covid-jaren) was er in speeltuin het soesterkwartier de halloween disco. ’s Morgens waren enkele vrijwilligers onder de bezielende leiding van Angelique al druk bezig om het gebouw om te toveren tot een waar spookkasteel. Angelique was hier al zowat een jaar mee bezig om alle ideeën uit te werken en de benodigde spullen te vergaren en te maken! Ook de aanwezige vrijwilligers werden mooi uitgedost, sommige zelfs onherkenbaar.

Ja en dan is het zo zes uur…….. inmiddels waren er al verschillende heksen, spoken, graven Dracula en nog veel meer fraai uitgedoste personen gesignaleerd om gezamenlijk het griezeligste feest van het jaar te houden. De deuren van het griezelfeest gingen open en er kwam zowat geen einde aan de lange rij belangstellende engerts, die ontvangen werden in de griezelzaal door wellicht nog grotere engerts. DJ Dracula verzorgde de griezel-disco-muziek, en het feest kon beginnen. De vele ledematen, los of vast aan het lichaam kwamen van de vloer en het feest was los! De een danste nog griezeliger dan de ander, polonaise werd er gelopen terwijl er ook waren die de menselijke trekjes lieten zien van het dansen om de echte mensen te verleiden en dan toe te slaan! Bloeddrankjes en spinnencake was er volop aanwezig om energie op te doen om vooral lang door te kunnen feesten. De twee engste aanwezigen kregen namelijk ook nog een prijsje voor hun aanwezigheid en daarbij hoorde natuurlijk ook de griezeligste dans! En geoefend werd er!

Tegen het eind werd er de deur naar de griezelige gewelven geopend en via deze gewelven waar de zijne griezelige hoogheden de griezellocatie konden verlaten konden ze nog enkele versnaperingen verkrijgen zodat ze de lange weg naar hun huis niets te kort kwamen en hun al dan niet aanwezige magen nog extra gevuld konden worden.

 

Na deze zeer geslaagde halloween-party was het nog even de beurt aan de oudere heksen, geraamtes en zelfs een non om de griezelzaal weer om te toveren tot een dart zaal, morgen wordt er immers een groot koppel toernooi gehouden. Zondag is er een grote bingo. De speeltuin soesterkwartier bruist weer!

 

Verslag: Ton Schimmel

Fotoreportage: Priscilla Reuvers-den Enting

Foto’s Rinaldo Hagenbeuk