U heeft nog tegoed de telling van de stemmen van de partij PestLoos Soesterkwartier, die gisteren te samen met de Provinciale Verkiezingen werd gehouden.

Deze kiesdrempel was dus geheel nieuw en de verwachtingen waren verdeeld. Het resultaat van hetgeen de Kinderwijkraad heeft verwezenlijkt is hieronder op een mooie wijze verwoord door Hedy Vermeer, Chef de Mission /Kinderwijkraad/Pestloos Soesterkwartier.

De Uitslag

 

(Hedy vermeer) Wat ben ik trots op deze groep kinderen, die gisteren voor de klas vertelden waar zij voor stonden. Van Iraanse, Marokkaanse, Nederlandse afkomst, van ’t Anker een christelijke school, De Kubus een katholieke school en De magneet een openbare school.

Vertelde zij aan de kinderen, of je nu stil, verlegen of heel druk bent, welke kleren je draagt, op welke school je zit, uit welk land je komt het maakt niet uit.

Wij willen dat je kunt zijn wie je bent in het Soesterkwartier en dat je daarvoor gewaardeerd wordt.
Op de dag van de provinciale verkiezingen, hebben zij gevraagd aan kinderen en volwassenen of zij aan hun pestloze zijde komen staan. Zij hebben kinderen deze dag een stem gegeven voor hun wijk.


En 365 mensen hebben gestemd, 
264 kinderen
101 volwassenen
255 kinderen stemden Ja
8 kinderen stemden Nee
En 1 kind stemde half ja/half nee


Alle volwassenen hebben Ja gestemd, wij zijn voor Pest Loos wij staan aan jullie zijde. En sommige ervan schreven zich in om mee te denken
En veel kinderen hebben zich ingeschreven om mee te willen nadenken over hoe wij het Soesterkwartier PestLoos kunnen maken.


Wat een cadeau om te weten dat er zoveel mensen en kinderen zijn die niet willen dat er buitengesloten wordt. Wij weten nu dat de grootste groep kinderen/mensen een verandering wil want alleen samen kunnen we die verandering maken!

Wij gaan ons nu de komende twee weken voorbereiden op ons uitje met Kies&CO, met alle Kinderwijkraden uit Nederland Den Haag bezoeken, zelfs in de 2e kamer aanwezig mogen zijn. Hoe is dat?! Als de PestLoos Partij naar Den Haag.

Iedereen bedankt voor het stemmen en tot onze nieuwe plannen.

Hedy Vermeer.

( Karel van Rooy)