Soesterkwartier 24 maart 2019. Alsof sommige medewerkers van de “citytrail”het aanvoelden. Alhoewel in de vooraankondiging was vermeld dat het geen wedstrijd was en er geen verkeer geregeld werd, was de praktijk even anders. Op de Noordewierweg was een zeer enthousiaste medewerker toch bezig om alle wandelaars richting Soesterweg 452 te dirigeren. Reden, de legendarische bereikte mijlpaal van 50 jaar van “Mister Soesterkwartier, de Drukker “ten top en music-master van studio FCG. Daarnaast actief in de bestuurlijke vormen van het Soesterkwartier. And last bud not least de laatste tijd erg “fluorescerend”

 

Den dan hebben we het natuurlijk over Bernard van Gellekom die vandaag de respectvolle leeftijd van 50 jaar heeft bereikt. Reden om het  pand aan de Soesterweg een beetje aan te kleden en de lopers van de “Citytrail” om beurten 3x hoera te laten roepen.

Van Bernard is als rasechte Soesterkwartierder natuurlijk veel bekend. geboren en getogen op de Soesterweg, zich op latere leeftijd  manifesteren als “vechter”voor recht en eerlijkheid om samen met Ingeborg een nu mooie toekomst op de bouwen. En niet zonder slag of stoot waren deze jaren. Nu deze mijlpaal en vanavond een klein verjaardagsfeestje met een paar honderd man in Fuor ( Nieuwe Stad).

Jeugdfoto,s zijn beperkt voorradig, maar de redactie wist wel de hand te leggen op de eerst gemaakte pasfoto. Bernard gefeliciteerd>

 

 

Een tweede voor de redactie markante dame, die het getal 50 bijna gaat inwisselen  voor de 60, is ons eigen redactie lid Nel Groenendijk. In het Soesterkwartier actief als verslaggeefster en fotograaf. Uiteraard zijn er binnen de redactie een veelvoud van foto,s beschikbaar van haar. De boventoon is echter natuurlijk de reportage’s die zij of alleen dan wel met ondergetekende maakt. Ook Nel maakt het laatste jaar een “achtbaan”van persoonlijke  zaken mee. Haar kennende zou nu de opmerking volgen, dat zij best in “Fluor”zou passen gezien haar ook wel toegediende fluorescerende stoffen via de Chemokuren toegediend.

Echter Nel is Nel en viert haar 59 ste verjaardag bij de WAR aan de Geldersestraat. De groenekas is voor de gelegenheid beschikbaar gesteld voor het vieren van haar eigen feestje.

En dat haar verjaardag ook in  andere wijken, niet geheel onbekend voorbij gaat,blijkt wel uit de toegezonden foto uit Vathorst van de “Skatebaan”

Nel namens de redactie en het Soesterkwartier van harte gefeliciteerd.

Karel van Rooy.

Met dank aan Gideon.