De zomer komt eraan en dat betekent voor veel mensen weer plannen maken om eropuit te trekken. Een reis naar het buitenland is een mooi vooruitzicht, maar je moet wel het een en ander uitzoeken en regelen. En dat moet soms digitaal. Bijvoorbeeld het vernieuwen van een paspoort. Hiervoor maak je online een afspraak bij de gemeente. Wie dit lastig vindt, kan naar Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) komen in de Bibliotheek. De hulp is gratis, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent. Het IDO is er ook voor andere vragen rondom reizen naar het buitenland.

 

Het IDO in de Bibliotheek het Eemhuis is te bezoeken op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en op vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur. Het IDO in de Bibliotheek Hoogland is elke donderdag te bezoeken van 10.00 tot 11.00 uur en in de Bibliotheek Vathorst elke donderdag van 11.00 tot 12.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

 

Ook als het gaat om andere vragen rondom reizen en wat daarvoor nodig is, kan de medewerker meekijken en de bezoeker op weg helpen. Vragen zoals Heb je een visum nodig? Hoe zit het met vaccinaties? Hoe regel je reis- en annuleringsverzekering? Werkt je pinpas in het land van bestemming? Kun je inloggen bij internetbankieren? Wat zijn de kosten voor het internet en mobiele telefoon? Zo gaan bezoekers goed voorbereid op reis.