Vrijdag 26 mei tot en met maandag 29 mei in het Burgemeester Brouwerplantsoen

 

Lepeltje Lepeltje strijkt volgende week neer in het groene Burgemeester Brouwerplantsoen. Dit jaar nestelt het culturele foodfestival zich van vrijdag 26 tot en met maandag 29 mei in Amersfoort. De complete timetable voor vier dagen in het park is bekend en te vinden via www.lepeltje-lepeltje.com/amersfoort.

 

Boordevol creatieve kookkunsten

Lepeltje Lepeltje is rijkelijk belegd met ambachtelijke keukens. Elke mobiele keuken heeft een eigen specialiteit waaronder minstens één vega optie en een kleine hap voor een kleinere prijs. De echte Amersfoortse frieten zijn natuurlijk bij de Piepermobiel te vinden. Met hun zelfgemaakte sauzen stoppen ze de oude vertrouwde smaak van friet in een nieuw jasje.

 

Een frisse culinaire nieuwkomer is Osaka Ball. De ballen rollen normaliter over de toonbank op de Amsterdamse Albert Cuyp Markt, maar voor de gelegenheid tuffen ze hun Japanse streetfood tent naar Lepeltje Lepeltje. De Fried chicken, ramen en octopusballetjes zijn echte smaakbommen en keihard het proberen waard.

 

Vermaak voor groot en klein

Naast deuntjes en baksels kan men zich op zaterdag tot en met maandag kostelijk vermaken. Struin langs de vintage, honing, vinylplaten en de Lepelaer voor zelfgemaakte ringen over de mooie-dingen-markt. Terwijl mama en papa genieten van de sfeer, kunnen de kleinsten genieten van het boordevolle kinderprogramma met workshops in het Katoenlab, de Werkplaats of een theaterworkshops.

 

Van akoestische sets tot elektronische tonen

De toon wordt gezet door artiesten van nationaal kaliber. Poppodium Fluor adopteert de zaterdag en heeft het muzikale palet van 27 mei neergezet met live acts als De Baron, Faske, Babs en dj’s als Robin. Tim Holland, Mavochi en Rik Blom. Vier dagen lang komen genres langs van HipHop, Brass, jazz tot exotische disco met psychedelische grooves. Met maar liefst drie podia wordt het park de plek om het lange weekend te vieren. De timetable van het muzikale- en kinderprogramma is bekend en is te bekijken via www.lepeltje-lepeltje.com/amersfoort.

Lepeltje Lepeltje Amersfoort

Vrijdag 26 mei tot en met maandag 29 mei

 

Openingstijden:

Vrijdag 26 mei 14:00-01:00

Zaterdag 27 mei 12:00-01:00

Zondag 28 mei 12:00-00:00 (Eerste Pinksterdag)

Maandag 29 mei 12:00-22:00 (Tweede Pinksterdag)

 

Burgemeester Brouwerplantsoen, Amersfoort

Gratis toegankelijk voor iedereen

Meer informatie: lepeltje-lepeltje.com/amersfoort