Soms kunnen kinderen en jongeren thuis niet de begeleiding krijgen die ze nodig hebben om zich voldoende te ontwikkelen. Dan kan (tijdelijke) hulp van buitenaf fijn zijn, om hen toch zo thuis als mogelijk te laten opgroeien. Maar hoe pak je dit aan? En hoe gaat het verder als ze na hun 18e zelfstandig willen gaan wonen, maar af en toe nog wel wat hulp of een luisterend oor nodig hebben?

 

Er zijn verschillende manieren om deze kinderen, jongeren en gezinnen te ondersteunen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een (deeltijd)pleeggezin worden of een gezinshuis starten. Of misschien vind je het gezellig als jouw leegstaande zolderkamer of tuinhuis tegen vergoeding wordt bewoond door een jongere die af en toe jouw hulp kan vragen.

Ook als vrijwilliger of steungezin kun je veel betekenen. Denk aan het ondersteunen van een (pleeg)gezin door af en toe iets leuks te doen met de kinderen of het helpen van een (pleeg)ouder met praktische taken.

 

Kortom, wil je gewoon eens meer weten over wat jij voor hen zou kunnen doen? Dan ben je van harte welkom op onze informatieavond. Verschillende organisaties vertellen welk werk zij doen en hoe professionele begeleiding, pleegzorg en vrijwilligers niet zonder elkaar kunnen. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over de mogelijkheden en kun je al jouw vragen stellen.

 

Wanneer                         : Maandagavond 5 juni 2023

Hoe laat                           : 20:00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) tot 21:30 uur

Waar                                : Waterdaal 2, Amersfoort

Aanmelden                     : Niet verplicht, maar wel fijn via info@presentamersfoort.nl

Betrokken organisaties : Kamers met Aandacht, Youké, Leger des Heils, De Rading, Timon, Gezinsparaplu, Present Amersfoort