Zaterdag 20 April, Het hek van speeltuin Rivierenwijk – aan de Dollardstraat – was ruim open gezet. Ook het speeltuin gebouw had de deuren open staan.

Binnen werden de laatste eieren worden gevuld terwijl de kinderen naar binnen gestuurd in afwachting van het zoektocht moment. Een warm welkom met iets koels te drinken, kregen de kinderen (voor ouders/ opa’s en oma’s was er koffie, thee of chocolademelk).

De tafels binnen waren voorzien van knutselspullen, om mandjes te kunnen maken waar later de eitjes in verzameld konden worden.

Ook de “poes van de buren” kwam een kijkje nemen en misschien ook wel even controleren of de eitjes goed verstopt waren, of anders op z’n minst heel leuk rolde. “Onder de glijbaan misschien?” Maar nee, wel een lekker warm plekje.

De kinderen konden eerst hun mandjes maken om daarna hun “kersverse maaksels” in gebruik nemen om de gevonden schatten in te bewaren. Ondertussen werden buiten de laatste -, en de gekleurde eieren verstopt.

Het knippen, plakken en kleuren werd duidelijk heel geconcentreerd gedaan, bij menig gezicht hing de tong van pure concentratie uit de mond. Eén en ander voor het beste resultaat natuurlijk. Want de eitjes moesten wel in een mooi mandje gepresenteerd kunnen worden, voor de pasen.

Maar voordat het zoek-tijd was, werden er eerst nog even wat “Paas-haas-hoofd-eier-zoeken” mededelingen gedaan:

De kleintjes tot en met 3 jaar mochten in het kleine deel zoeken,

De gekleurde eieren waren het meest waardevol

Alle eieren moesten weer ingeleverd worden om daarvoor in de plaats eetbare te krijgen.

Nadat deze mededelingen duidelijk waren, toog het hele gezelschap naar buiten.

De kleintjes mochten vóór het rood-witte afzet-lint gaan staan en als eerste van start. Vrij snel gevolgd door de grotere kinderen die op het veel grotere terrein mochten gaan zoeken.

Tussendoor vereerde de Paashaas de zoekende kinderen met een bezoekje, en leverde een “high-five” aan de Paashaas, een suiker-koek-kuikentje op!

En er werd overal gezocht, in de haag, onder de draaimolen, in de graspollen en op en onder de klimtoestellen. En…. op heel veel van die plaatsen ook gevonden!

Na 20 minuten zoeken was het tijd om de gevonden eieren in te leveren en om te ruilen. De witte eieren werden omgeruild voor chocolade eitjes. De gekleurde eieren werden omgeruild voor de bij de eieren behorende cadeaus.

De meeste kinderen wilden daarna gelijk op schommel, in de zandbak, van de glijbaan, ofwel: Spelen! De enige traantjes die vielen was vanwege een greep in de brandnetels. Verder was het één en al plezier.

Sommige ouders leken wat bedachtzaam te kijken naar de tijd, en te denken “zoveel te doen, ik heb nog zoveel te doen….”.

Fijne stress vrije paasdagen!

Sfeerimpressie en fotoreportage (klik) : Nel Groenendijk