Soesterkwartier 19 april 2019. Goede Vrijdag Soesterkwartier. Een ochtend en middag waarin Speeltuin Soesterkwartier zijn Diversiteit gebruikt om een aantal dingen voor het SK te organiseren.

Allereerst is er “des ochtend”het bekende eieren zoeken in de speeltuin, waarvan de redactie afzonderlijk verslag maakte.

Nadat alle paaseieren zijn gevonden wordt de speeltuin een beetje omgebouwd voor extra spel momenten. De opening van het nieuwe seizoen gaat van start en dan is het gebruikelijk dat je even een feestje geeft.

 

De bezoekers zijn er al aan gewend. Een groot luchtkussen, de skelters op de parkeerplaats en diverse ‘oud Hollandse”spellen waaraan jong en oud aan mee kunnen doen.

Dit jaar war er een dimensie aan toegevoegd, want zoals eerder aangekondigd zouden de Power Hoppers, de HipHop groep van dit “dancecentre”een optreden geven. Niet de gehele groep zou aantreden maar een select gezelschap.

Nadat het racecircuit was ontdaan van skelters en pionnen was er genoeg ruimte om een dansje te wagen.

Onder het wakende toezicht van Chiara en Anita en heeeeeeeeeellll veeeeeel bezoekers/toeschouwers werd datgene waar hard voor gestudeerd was, uitgevoerd. Met de “leading”girl op de achterlijn werd het weer een genoegen om deze Power Hoppers aan het werk te zien.

Als beloning voor hun inzet werden de hoppertjes voorzien van een groot chocolade paasei . Een verrassend geheel, daar de Power Hoppers ineens in een grote openbare ruimte hun kunnen moeten laten zien.

De middag werd hierna door velen besteed aan de speelattributen, of de speeltuin. Maar ook gewoon genieten van het zeer mooie weer. De aanwezige Suikerspin-machine draaide op volle toeren.

Karel van Rooy

Fotoreportage Nel Groenendijk.