Vrijdag 19 April, Vanaf 10.15 uur werden de voorbereidingen getroffen – voor het jaarlijkse – Paaseieren zoeken, spektakel.

Ondanks – of misschien juist dankzij – het mooie weer, duurde het wat langer dan gebruikelijk eer de eerste kinderen aan het hek van speeltuin Soesterkwartier stonden.

Om even voor 11.00 uur stond er toch een leuke kinderschare met ouders en/of opa’s en oma’s, te trappelen van ongeduld.

Door de grotere kinderen werden de eerste eieren al van buiten het hek, gespot. Helaas voor hen was het op het deel waar de kleintjes tot en met 5 jaar mochten gaan zoeken.

Toen “eindelijk” het hek om 11.00 uur open ging, rende een enkeling pijlsnel naar binnen in de hoop het eerste ei te kunnen scoren. Zo werkt dat echter niet, eerst een kleine toelichting door welke leeftijd, op welk veld mocht zoeken. En er waren ook een aantal kleine eitjes verstopt, wie er een vondt, zou een prijs winnen.

Na het “ga ervoor” signaal, renden de grote kinderen het veld op. De kleintjes gingen rustiger het veld op, eens te meer omdat de bedoeling niet helemaal duidelijk was….

Speeltuin is om te spelen toch?! Een enkeling liet dan ook de eitjes voor wat ze waren omdat hij draaien in de molen nu eenmaal gewoon leuker vindt.

De meeste kinderen vulden heel snel; mandjes, schaaltjes, tasjes, handen en/ of t-shirts met de gevonden eieren.

Een van de eitjes werd pas op het allerlaatste moment gevonden, het lag dan ook wel heel goed verstopt in z’n camouflage “outfit”.

Er werden 4 kleine eitjes gevonden en waren de vinders al helemaal blij met hun vondst, nog blijer toen ze daar een fraai cadeau voor uit mochten kiezen.

Iedereen kreeg een chocolade paashaas en de beste paaswensen, waarna de één weer huiswaarts ging, en de ander nog lekker ging spelen. Gewoon omdat het kon want dit was pas het begin van het voorspelde “schitterende” paasweekend. Fijn weekend!

Sfeerimpressie en foto-serie (klik hier): Nel Groenendijk