15 april 2019, Dance-centre Soesterkwartier, een aardig groepje Hip Hoppers betreed hun “arena”om de laatste passen door te nemen voor Goede Vrijdag, als ze gaan optreden. Duidelijk is dat er veel energie aanwezig is. Ze zijn nogal druk zeg maar en leven zich even uit met “zaal vliegen” of te wel het hele spul rent heen en weer.

Terwijl onze mannelijke Nourajev een persoonlijk concert geeft op zijn “lucht”gitaar, wordt een aanvang gemaakt met het structuren van de groep. Als iedereen op dezelfde gedachten-gang zit worden er nadere afspraken gemaakt. Een voor een  krijgt men instructies en de plek in de zaal waar hij of zij de “dans”die ingestudeerd is moet beginnen.

Dan wordt de muziek gestart en de les een beetje verstoord door”laat/nieuw “komers, dus een ervaren power hopster neemt de “nieuwe”onder haar hoede achterin de zaal.

Hierna wordt datgene wat van ze verwacht wordt weer netjes uitgevoerd. Elke keer weer verrassend hoe al kinderen lekker samen werken en vol overgave de nieuwe dans doen.  Deze maal even met een start dingetje, maar daar zijn het dan ook kids voor.

Goede Vrijdag zal hopelijk voor de Power Hoppers een succes zijn als ze optreden bij de opening van het speeltuin seizoen.

 

Karel van Rooy

Impressie klik hier.