Vanaf vandaag geeft DierenPark Amersfoort een kijkje achter de schermen op een wijze die het park nog nooit heeft gedaan. Olifantenverzorger Sandra Nijman krijgt een camera mee om haar persoonlijke belevenissen rondom de aanstaande bevalling van zwangere olifant Indra te delen. “In mijn vlog heb ik vrijspel om alles te laten zien, heerlijk!”, zegt verzorger Sandra . “Nu er elk moment een olifantje kan worden geboren, slaap ik bij Indra en de kudde. In mijn eerste vlog laat ik zien hoe het is om in een donker dierenpark te overnachten naast snurkende olifanten.” 

Het is de eerste keer dat de Amersfoortse dierentuin een dierverzorger laat vloggen. “Er is zoveel belangstelling voor de geboorte dat wij graag iedereen erbij willen betrekken. Op deze manier kan dat”, vertelt Sandra. “Samen mijn bedje klaarmaken, pyjama aan en de olifanten een goede nacht wensen: eigenlijk overnachten wij nu allemaal bij de olifanten”. Het aftellen naar de geboorte is écht begonnen; de hoogzwangere Indra kan ieder moment bevallen.

De reeks bestaat uit  vijf vlogs en zal wekelijks op woensdag verschijnen op de website van de dierentuin. “Olifanten zijn 22 maanden drachtig, hoe tof zou het toch zijn als tijdens mijn vlog de vliezen breken?”, zegt de dierverzorger. “Het is even wennen om te vloggen, maar eigenlijk ook wel heel gezellig. Zo slaap ik niet alleen.” De eerste olifantenvlog staat vanaf vandaag op de website van DierenPark Amersfoort, hier kan de olifantenkudde ook live worden gevolgd via vier webcams.