Onlangs is Ronald Vis (1941-2017) nog geïnterviewd. Zie het bijgaande artikel van Han Gerlings, dat in overleg met Ronald is geschreven in het kader van een onderzoek naar de geschiedenis van het Ronald Vis over dualisme en burgerinitiatief van 2000 tot heden.Foto overgenomen van de website van het AD

Ronald Vis is op 19 maart overleden.

Voor mij was Ronald een fijne mentor, bij wie ik altijd terecht kon als ik behoefte had om mijn hart uit te storten . . .  over dilemma’s waar je in je rol als burger zoal tegenaan kunt lopen. Ronalds hart lag de laatste jaren vooral bij theater De Lieve Vrouw. The show must go on. Vaarwel Ronald!

Gelegenheid om te condoleren  en afscheid te nemen is er op donderdag 23 maart van 19.00 tot 19.30 uur in het uitvaartcentrum van Monuta, Ringweg 9, Amersfoort. De afscheidsdienst is op vrijdag 24 maart om 12.30uur in de aula van Monuta, Ringweg 9.

Deze week (woensdag – donderdag – vrijdag) zijn er dialoogtafels in Amersfoort. Zie meer 

Bachelorscriptie Ruimte voor & door de burgerBachelorscriptie Koen Klouwer: “Er vindt de afgelopen jaren een verschuiving plaats in het Nederlandse ruimtelijke beleid: burgers krijgen meer verantwoordelijkheid in de inrichting en het beheer van de ruimte, in plaats van de overheid. Deze trend roept de vraag op hoe het overdragen van voorheen publieke verantwoordelijkheden in zijn werk gaat. Een pittig verhaal. .

Informatiewinkel

Met welke vragen kunnen mensen onder andere bij de Informatiewinkel terecht:

–       Vragen over zorg, geld, recht, wonen, vrije tijd, activiteiten

–       Hulp bij het invullen of begrijpen van formulieren

–       Het vinden van passend vrijwilligerswerk

–       Informatie over mantelzorgondersteuning

Momenteel organiseren we speciale spreekuren bij de drie informatiewinkels in Amersfoort om mensen te helpen bij het invullen van de belastingaangifte. Bewoners kunnen tijdens openingstijden langskomen in de winkel om een afspraak hiervoor te maken.

We zijn geopend op maandag tot en met donderdag van 9-13 uur. Kom gerust eens langs in onze (opnieuw ingerichte) winkel!

Met vriendelijke groet,

Anne Zwamborn

Vrijwilligersmakelaar Informatie033 Soesterkwartier  www.indebuurt033.nl

Noordewierweg 131
06 – 45028383

ZONDAG 26 MAART            IEDEREEN ZINGT  – IN DE CIRCUSSCHO0L  –    OP DE WAGENWERKPLAATS                                                                             

Op zondag 26 maart weer Iedereen zingt in de zaal van Circus Amersfoort op de Wagenwerkplaats. Het begint om 10.00 uur. We zingen onder de bezielende leiding van Susanne Mink en haar trio Sophietje met nederlanders en medelanders. Kinderen zijn ook welkom, daarna spelen en koffie in de verkeerstuin. Allemaal gratis. Wees welkom!

MAANDAG 27 MAART

Bijeenkomst Masterplan Wagenwerkplaats 2017 op 27 maart 19.30 uur

Betrokkenen en belangstellenden zijn maandag 27 maart welkom bij een nieuwe bijeenkomst over het Masterplan 2017 voor de Wagenwerkplaats. De plannen naderen nu de eindfase en de Projectgroep Masterplan wil graag met iedereen van gedachten wisselen over het eindconcept van het herziene plan.

Afgelopen maanden hebben IMOSS stedenbouw, H+N+S landschapsarchitecten, de gemeente Amersfoort en NS Stations zich gebogen over de herziene versie van het Masterplan. Er is door voorgenoemde partijen, omwonenden en belanghebbenden hard gewerkt om de eerder uitgesproken ambities te kunnen realiseren in het plan.

Bijeenkomst Masterplan Wagenwerkplaats 2017
Datum | 27 maart 2017
Tijdstip | 19.30 – 21.00 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur)
Locatie | Het oude magazijn, Soesterweg 310 , 3812 BH Amersfoort
U bent van harte welkom tijdens deze bijeenkomst. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan masterplan@imoss.nl.Heeft u nog vragen? Mail deze dan naar masterplan@imoss.nl

Lees alles over het Masterplan Wagenwerkplaats 2017:

Volgende week is er nog meer te doen in Amersfoort. Deze brief wordt daarom binnenkort vervolgd.