Zaterdag 16 december, Boven in het Eemhuis is vanaf vandaag de foto-tentoonstelling te bewonderen van Remko Schotsman onder de naam “De Raad in beeld”. Dat deze tentoonstelling een link lijkt te hebben met de komende Gemeenteraadsverkiezingen, lijkt wel uit de poster “Amersfoort kiest! U ook?” Live was een en ander te volgen via Mediagroep EVA. Jelle Koolstra en Mirjam Barendregt stelden de vragen aan verschillende aanwezige politici en journalisten.

Een van de vragen die gesteld werd aan iedereen die geïnterviewd werd, was: “Wat wenst u voor Amersfoort in 2018?” Antwoorden als; goede samen- en medewerking, goede communicatie, goed leefklimaat, betere doorstroming, een goed verkiezingsjaar met daarbij, zoals sommigen wensten “een coalitie die open staat”, waren een aantal van de antwoorden.

Burgemeester Bolsius moest iets eerder van het feestje vertrekken vanwege vaderlijke plicht. Hij zei hierbij dat hij meestal snel in de kleren moet kunnen zijn, maar omdat hij zich heel snel om moet kleden….nu ook heel snel uit de kleren zou moeten. Grote hilariteit onder de aanwezigen. Ergens, zo wist Jelle Koolstra, had ook de burgemeester ooit nog iets met journalistiek als carrière in de planning gehad. Maar bij de planning is het gebleven, zo lijkt het tot dusver.

Onder de aanwezigen was o.a. uniek als altijd: Joop de Keizer, voor de gelegenheid gekleed in een fraaie “tijd van het jaar” trui met bijbehorende belletjes. Mirjam refereerde even aan zijn politieke “carrièretijd”, “de langste vier jaar ooit” in de beleving van Joop de Keizer en niet voor herhaling vatbaar.

Maar ook de voormalige stadsdichter Nynke Geertsma was present, zij droeg een gedicht voor dat alles te maken heeft met verkiezingen, zoals een van de regels omvatte… “Oude wijn in nieuwe zakken…..”

De interviewers Jelle Koolstra en Mirjam Barendregt wisten …zoals de meesten die hen kennen gewend zijn…. met veel flair, humor en enthousiasme de aanwezigen te onderhouden.

Na de officiële opening, en de interviews was het tijd voor een feestelijk stukje gebak.

Sfeerimpressie en fotoverslag: Nel Groenendijk