Zoals op de website was aangekondigd, stond op de planning van de vele activiteiten in het SK rond deze dagen een spelletjes avond gepland. Het Buurtkerk Activiteitenteam Soesterkwartier ( BAS) houd maandelijks in buurthuis de Nieuwe Sleutel een dergelijke avond. Het zou deze keer anders uitpakken.

Soesterkwartier 16 december 2017. Om 17.00 uur vult zich de Nieuwe Sleutel met veel enthousiaste ouders met kinderen. Met name de Marokaanse families, waarvan de moeders zich vaak inzetten bij het uitvoeren en organiseren van activiteiten op school en in de wijk, hadden een verrassing gemaakt. En wel, men had gezamenlijk van de voren gekookt. En dan krijg je ook wat.

Het grote biljart, wat uiteraard was afgedekt, stond geheel gevuld met allerlei gemaakte gerechten. Van soep tot loempia of een grote  rijstschotel. Er stond dermate veel, dat een keuze maken, best ingewikkeld leek. De kinderen hadden er geen moeite mee en bordjes werden voorzien van allerlei smakelijke zaken.  Een aanrader, zo zou blijken was de zelf gemaakt soep. Men bleef lepelen. De laatste grote ovenschaal met Tiramisu als slotstuk was een toetje van een succesvolle gezamenlijke maaltijd.

Oeds Blok was duidelijk onder de indruk van deze “Marokkaanse”geste en aangeboden maaltijd. Het doen van spelletjes, werd een tijdje uitgesteld.

De verrassingen werden nog een groter, toen de grote zaal van de Nieuwe Sleutel werd geopend. Een symbolische Kerststal, uitgelicht in kerstsfeer en lampjes, was het decor voor een optreden van Joy Blok met Daan. De “Blokjes”doen het goed het duo had een primeur. Met alle “gasten”werden bekende kerstliederen gezonden, w.o. er is een kinderke geboren op aard.  Timo refereerde naar een Koninklijk Kerstverhaal.

De strekking van dit”verhaal’: Artaban’ – de vierde wijze – gaat op zoek naar de Koning om hem geschenken te geven. Maar deze geschenken geeft hij aan mensen in nood die hij onderweg tegenkom. Eenmaal bij de Koning kan hij niets meer geven. Maar de Koning accepteert al zijn geschenken, omdat Artaban ze uit liefde gegeven heeft aan de mensen die de Koning lief heeft. Want wat je ook gedaan heb aan de minste van mijn broeders zeg Jezus dat heb jij voor mij gedaan (Matteüs 25 vers 40).

Voor de bezoekende inwoners van het SK een leuke/ voedzame / educatieve/ gezellige middag/ avond waarbij saamhorigheid duidelijk een “plus”had.

Verslag Karel van Rooy

Foto Impressie Karel / Lianne Aurik.  Klik hier,