unnamed-1Er is een mini-ezel geboren in DierenPark Amersfoort afgelopen zondagnacht. Moeder Luna beviel van een hengst. “De geboorte kwam als een grote verrassing. ’s Ochtends vonden wij het hengstje bij aankomst in de stal. Het is bij een mini-ezel namelijk niet altijd goed waar te nemen of het dier drachtig is of niet”, vertelt hoefdierverzorger Fok Groenevelt.

“Dat er een ezel in de herfst bevalt, is normaal; ezels kunnen het hele jaar jongen krijgen”, legt Fok uit. “Het moet een flinke bevalling zijn geweest: het veulen is een stevige jongen.” Heldhaftig verkent de kleine het ezelverblijf, maar moeder houdt hem steeds goed in de gaten. “Als een andere nieuwsgierige ezel even een kijkje komt nemen, gaat zij algauw tussen de ‘indringer’ en haar kleine staan.”

unnamedVoor de jonge ezel is nog geen naam: “Daarvoor hebben wij de hulp nodig van dierenliefhebbers. Zij mogen via de Facebookpagina van het dierenpark hun naamsuggestie doorgeven. Wij kiezen daaruit de meest passende naam.”

Het veulen is het tweede jong van moeder Luna. Vorig jaar beviel de ezelin van haar eerste kleine: een merrie. Moeder en haar twee jongen zijn te bewonderen in de Stad der Oudheid van de Amersfoortse dierentuin.

https://youtu.be/OhwnwnuvSGs