Na de persconferentie van het kabinet over het corona-virus heeft de directie van de Bibliotheek Eemland besloten om ook na 6 april gesloten te blijven, namelijk in ieder geval tot en met 28 april. Wel is de organisatie druk bezig met een online dienstverlening. Zo kunnen bezoekers gebruik maken van de Online Bibliotheek, deelt de Bibliotheek online tips voor de verschillende doelgroepen, gaat de Leeskringenservice online door en krijgt de Bibliotheek een eerste online activiteit.

Met de verlengde maatregelen tracht de Bibliotheek Eemland bij te dragen aan het zoveel als mogelijk beperken van verdere verspreiding van het coronavirus.

De Online Bibliotheek
Leden kunnen online nog steeds blijven lezen. De Online Bibliotheek biedt een ruime collectie e-books en luisterboeken. In het online aanbod zitten meer dan 26.000 e-books voor op de pc, mobiel, tablet en e-reader. Daarnaast kunnen leden overal gebruikmaken van de LuisterBieb app.

Tips voor deelnemers DigitaalHuis
Voor de bezoekers van de activiteiten van het DigiTaalhuis is het DigiTaalhuis even DigiTaalThuis geworden. Op de website van de Bibliotheek Eemland zijn uiteenlopende tips te vinden om thuis te oefenen. Van oefenwebsites voor deelnemers van digitale cursussen als Omgaan met de digitale overheid en DigiD tot tips voor de bezoekers van het taalcafé om thuis de Nederlandse taal te oefenen. Ook taalvrijwilligers vinden op de pagina van DigiTaalThuis tips en informatie over hoe ze door kunnen gaan met taalcoaching op afstand.

Online Boek van de Maand-gesprek
Elke tweede woensdag van de maand tussen 12.30 en 13.15 uur vindt het Boek van de Maand-gesprek plaats. Op woensdag 8 april vanwege het coronavirus niet fysiek, maar digitaal. De toegang is gratis en bezoekers kunnen via een online tool meedoen aan het gesprek. Dit is de eerste activiteit die in plaats van op de vestiging online doorgang vindt. De Bibliotheek Eemland hoopt dat er na deze activiteit nog meer volgen.

Online leeskringen
De Bibliotheek Eemland helpt bestaande leeskringen om online toch hun leeskring door te laten gaan en biedt hier handvatten voor, zoals online leeswijzers, titelsuggesties uit het online aanbod van de Bibliotheek en tips om online bij elkaar te komen. Wie nog niet in een leeskring zit, maar wel online mensen wil ontmoeten, kan zich bij de Bibliotheek opgeven.