Olifantje DierenPark Amersfoort heeft een naam

//Olifantje DierenPark Amersfoort heeft een naam

Olifantje DierenPark Amersfoort heeft een naam

Er werden ruim vijfduizend meisjesnamen ingestuurd voor het vijf dagen jonge olifantje van DierenPark Amersfoort. Vandaag heeft het dametje een naam gekregen. “Het olifantje heet Yunha!”, vertelt olifantenverzorger Sandra Nijman. “Wij hebben gekeken naar een naam die goed aansluit bij onze andere olifantendames moeder Indra en zus Kina.”

Mini, Ollie, Elfie, Muis… de olifantenverzorgers ontvingen ruim vijfduizend meisjesnamen voor de jongste telg van de olifantenfamilie. “Wij hadden er een hele klus aan, sommige namen kwamen heel vaak voor, andere waren vooral heel grappig en weer andere kwamen op onze lijst met favorieten”, vertelt olifantenverzorger Sandra. “Gelukkig waren wij het vrij snel eens; Yunha moest het worden.” De naam werd onthuld op een geboortekaart van toepasselijk formaat, een reuze kaart voor de kleine reus.

De burgemeester van Amersfoort was bij het officiële moment aanwezig om de kleine Yunha meteen in te schrijven bij de gemeente. “Het zal wel niet vaak voorkomen dat er een kleintje van ruim zeventig kilo wordt aangegeven”, zegt Sandra die de aangifte ondertekent. “Amersfoort heeft er een kanjer van een inwoner bij.” Tijdens de feestelijke gebeurtenis werden beschuit met roze muisjes en geboortekaartjes uitgedeeld in de Amersfoortse dierentuin.

https://youtu.be/18fXJOaH8yQ

Door |2017-03-30T15:31:29+00:00donderdag, 30 maart 2017 |

Geef een reactie