indraAziatische olifant Indra in DierenPark Amersfoort is drachtig. Dit maakte het park vanmiddag bekend via een live-uitzending op de Facebookpagina van het dierenpark. Als alles goed gaat, verwelkomt het park tussen eind maart en eind april het vierde jong van Indra. “Het is moeilijk om een exacte bevallingsdatum vast te stellen, omdat een olifant één maand voor of na de uitgerekende datum kan bevallen”, vertelt hoofddierverzorger Bas Aalders.

De dierverzorgers ontdekten de afgelopen tijd steeds meer aanwijzingen die wezen op een dracht bij Indra. “Zij werd wat dikker en haar melkklieren gingen opzwellen”, legt Bas uit. “Toekomstige vader Maurice had ook geen interesse meer in haar. Normaal probeerde hij meerdere dekkingen als Indra in haar vruchtbare periode was.”

indra2Een olifant heeft een draagtijd van ongeveer 22 maanden. Deze dracht beleeft Indra samen met haar familie in het Rijk der Reuzen in de Amersfoortse dierentuin. “Hier leeft zij in een groot verblijf samen met  haar moeder en twee eerdere nakomelingen: dochter Kina en zoon Kyan. De geboorte vindt ook plaats in familiegezelschap”, zegt Bas. Bul Maurice mag af en toe bij de groep, maar leeft voor een gedeelte ook solitair, zoals ook in de natuur het geval is.