Soesterkwartier 25 mei 2019. U heeft mogelijk al in het Algemeen Dagblad al een hartverscheurend verhaal gelezen over de familie Havens ( Jordy en Larissa, zoon en schoondochter van Peter) waar afgelopen week tijdens de bevalling van de later genaamde Lamairo Giovani Havens, door complicaties dood werd geboren. Het artikel staat hieronder.

Door de kleine lettertjes van de verzekeringspolis, is gebleken dat de familie niet verzekerd is voor de kosten van de crematie. Na een kreet voor hulp van Peter, schoten velen handen te hulp.

Heden zaterdag 25 mei, had deze verslaggever nog contact met de betrokken familie, waarbij bleek dat een aantal dingen nu geregeld zijn. Er is zelf een kistje gemaakt voor de crematie. De crematie op zich, houd in dat Lamairo wordt afgegeven in een ruimte. Er is geen dienst geen plechtigheid binnen.

Dinsdag om 11.00 uur zal de familie en belangstellenden de gelegenheid krijgen om op de grasveld voor het Crematorium een eigen invulling te geven van het afscheid, waarna de overleden baby naar binnen wordt gebracht door de ouders.

Mensen er is geld nodig voor een aantal zaken. Uiteraard is de wens van de ouders op een fatsoenlijk afscheid. Bij Cigo op de Soesterweg is de mogelijkheid geschapen om geld in een pot te doen.

Dit is een uiterst ernstige en ongewilde situatie die deze ouders mee maken. Je kind komt dood ter wereld, is iemand, krijgt een naam, wordt ingeschreven in het bevolkingsregister, maar verzekeringstechnisch blijkt dit niet verhaalbaar te zijn, waardoor de ouders op mega grote kosten worden gejaagd.

Het Soesterkwartier heeft al laten merken zich betrokken te voelen bij dit hartverscheurend gebeuren.

Loop alsnog even naar Cigo voor als U ook een donatie wilt doen.Ook bij het afscheid op Rusthof bent U welkom.

Artikel Algemeen Dagblad

Soesterkwartier staat vierkant achter gezin met overleden baby’tje

Het verdriet bij de familie Havens is immens. Maandag overleed het ongeboren jongste zoontje van Jordy en Larissa. Geld voor een crematie is er niet en hun verzekering blijkt de kosten niet te dekken. Het Soesterkwartier staat achter het getroffen gezin.

Een inzamelingsactie moet zorgen dat er toch een waardig afscheid komt voor de kleine Lamairo Giovani. Maandagavond werd Larissa onwel en ging naar het ziekenhuis. Haar placenta had losgelaten en haar zoontje bleek niet meer in leven. In de nacht van maandag op dinsdag werd het kind stil geboren.

Het gezin Havens had sinds kort een polis bij uitvaartorganisatie Yarden, maar die blijkt de kosten van de uitvaart niet te dekken. ,,Pas na betaling van een heel jaar premie blijken de kinderen ook meeverzekerd”, zegt opa Peter Havens ontredderd. ,,Yarden verwijst naar de polisvoorwaarden. Mijn zoon kreeg te horen dat hij een mandje bij Xenos kon halen, om kosten te besparen. Dat vind ik enorm onbeschoft. Daar blijkt toch geen enkel medeleven uit?”

Schuren

In plaats daarvan staat Havens vandaag zelf een kistje voor zijn kleinzoon te schuren, om de kosten te drukken. ,,Yarden deed een voorstel om 500 euro vooruit te betalen, mijn zoon zou dat dan in termijnen terug kunnen betalen. Maar we hebben het nu zelf geregeld voor minder.” Op 28 mei wordt de kleine Lamairo gecremeerd bij begraafplaats Rusthof in Leusden. ,,Het is belangrijk dat we op een nette manier afscheid kunnen nemen. Dat heeft ook te maken met verwerking.”

Een goede vriendin van Havens begon met een inzamelingsactie via Facebook. De teller van die actie stond vanmiddag op 400 euro.

Toonbank

En Victor Sanders, eigenaar van gemakswinkel Cigo, zette een pot voor donaties op zijn toonbank. ,,Ik ken opa persoonlijk en het verdriet is onmenselijk.’’ Volgens Sanders leeft de buurt enorm mee. ,,Het Soesterkwartier is wat dat betreft een wijk die voor elkaar staat. De pot staat nu iets meer dan een dag en er zit al een kleine 200 euro in.”

Al het geld komt ten goede aan de crematie. ,,Het staat op een aparte rekening en daar worden alle facturen van betaald.”

De familie Havens is blij met de hulp vanuit de buurt en van familie en kennissen. ,,Dat is ongelooflijk. We hebben zo veel lieve reacties gekregen van mensen die ook van mening zijn dat dit niet kan en mag gebeuren.”

Yarden laat weten dat er inderdaad geen dekking is voor de familie Havens. ,,Yarden is gegrepen door dit verhaal en heeft de nabestaanden direct aangeboden om kosteloos de bemiddeling, de contacten met het crematorium en de administratieve afhandeling voor haar rekening te nemen. Hierover is meerdere malen contact geweest met de familie. Helaas heeft de familie geen gebruikgemaakt van ons aanbod”, laat een woordvoerder van de organisatie weten.

Redactie Wijkwebsite

Karel van Rooy.