Nelly de Vries-Lammerts is met 107 jaar de oudste inwoner van Amersfoort. Burgemeester Bolsius bracht haar woensdag een bezoek.

Haar verjaardag vierde ze al op 5 mei, inmiddels bijna een half jaar geleden. De burgemeester kwam op uitnodiging van de kinderen op bezoek op de unit Davids Bolwerk van Beweging 3.0 in verzorgingscentrum in De Koperhorst, waar mevrouw De Vries woont. Nelly de Vries werd op 5 mei 1905 geboren in Rotterdam. Ze groeide op in achtereenvolgens Rotterdam, Doorwerth, den Bosch en Utrecht. In 1933 trouwde ze, en twee jaar later kwam ze naar Amersfoort. Met haar echtgenoot, die 43 jaar geleden overleed, kreeg ze zes kinderen. Mevrouw De Vries was altijd sportief: ze zwom, wandelde en fietste met veel plezier. Op haar 65e behaalde ze nog haar rijbewijs. Tot haar 86e levensjaar reed ze zelf rond in de auto. Wie haar vraagt wat ze nu mist, zal horen dat ze het jammer vindt dat ze niet meer kan fietsen. “En natuurlijk mis ik mijn lieve man.” Gedurende haar lange leven deden zich vele historische gebeurtenissen voor, zoals twee wereldoorlogen, maar ook de opkomst van de televisie, de luchtvaart en de ruimtevaart. Ondanks haar hoge leeftijd is mevrouw De Vries in goede gezondheid. Haar liefhebbende en trotse kinderen kijken uit naar de dag waarop ze 108 jaar wordt.
Top tien Er is geen landelijk register van oude inwoners van Nederland, maar Egbertje Leutscher-de Vries, geboren op 22 oktober 1902, wordt alom beschouwd als de oudste inwoner van Nederland. Ze woont sinds 2001 in zorgcentrum De Molenhof te Havelte en werd afgelopen maandag 110 jaar. Volgens een lijst die wordt bijgehouden op de online encyclopedie Wikipedia staat mevrouw Nelly de Vries uit Amersfoort in de top 10 van oudste inwoners van Nederland.

Bron: Stad Amersfoort