De nieuwe Binnentuin is af!

Het afgelopen jaar hebben we met veel energie gewerkt aan een nieuw stukje WAR, tussen de theaterzaal en het Fablab. Een oude kas is omgetoverd tot een groene binnentuin waar je heerlijk kunt werken, vergaderen, een voorstelling spelen, een lezing geven of dineren.
Kom vooral eens langs, bijvoorbeeld op Lente in De WAR op 2 april, of neem contact op voor meer informatie.

UITGELICHT

Hackathon – Hypha open source CMS – 1 en 2 april – vanaf 10:00 [WAR kantoor]

In de afgelopen jaren ontwikkelde De WAR een eigen CMS, om een wiki-achtige omgeving te hebben waarin het makkelijk wordt om in groepen samen te werken. Nu is er een versie waar mee gewerkt kan worden, en waar modules aan toegevoegd kunnen worden.
Dit weekeinde zoeken we php-programmeurs die zin hebben om hun schouders te zetten onder een mooi nieuw open source systeem.
Meer informatie en aanmelden: harmen@dewar.nl.

Workshop burgerrechten – 1 april – 20:00 [Binnentuin]

Wat mag de politie van je vragen? Wat is het verschil tussen staande gehouden worden of aangehouden worden? Wat zijn jouw burgerrechten? Leer het tijdens de workshop van advocate Jehanne Hulsman.
Maximaal aantal deelnemers 20, opgeven via publiciteit@dewar.nl.

Quintus de Paarse Goochelaar – 2 april 10.30 VOL en 13.00 [Spullenlab]

Na de succesvolle show in januari, komt Quintus de Paarse goochelaar weer naar de WAR en deze keer op 2 april. Zorg dat je er bij bent!
Dit is een familievoorstelling en reserveren kan door te mailen naar publiciteit@dewar.nl. Er is alleen nog plek bij de middagvoorstelling, deze start om 13.00 uur.

Lente in de WAR en zadenruilbeurs – 2 april – 10:00-21:00 [de hele WAR]

Oude, lokale, zaadvaste en bijzondere zaden, knollen en stekjes kunnen tijdens dit evenement worden geruild, weggegeven en verkocht. Iedereen kan zijn eigen biologische zaadjes en stekjes meenemen naar de ruiltafel. Naast een diverse markt bieden we een aantal lezingen aan. Lente in de WAR is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij het uitwisselen van zaden, pootgoed, stekjes en informatie over o.a lopende groene projecten wordt gecombineerd met discussie over politieke thema’s en praktische workshops. Kijk voor meer informatie op http://www.dewar.nl/nl/lenteindewar.

Smullenpannen – 2 april – 18:30-21:00 [de Binnentuin]

Speciale editie van het eetcafe de Smullenpannen met kok Christiaan die kookt met lokale ingredienten. Lokale groenten, paddestoelen gekweekt op koffiedik en honing uit imkerij De WAR. Abel Herzberger van de Nieuwe Graanschuur vertelt over het opzetten van de winkel, waarin gestreeft wordt naar lokaal en afvalvrij. Reserveer even via smullenpannen@dewar.nl.

Impactbios: A Farm for the Future – 3 april – 20:30 [Spullenlab]

Iedere eerste maandag van de maand vertonen we een duurzaamheidsfilm die oplossingrichtingen biedt. We selecteren op films die activeren en niet deprimeren.
Deze maand hebben we de film ‘A Farm for the Future’ gekozen, waarin een documentairemaakster de boerderij van haar vader erft en een zoektocht start naar de mogelijkheden om de boerderij onafhankelijk van aardolie te maken.
Inloop om 20:00, de film start om 20:30.

Je t’aime moi non plus – toneelvoorstelling Marjolein van der Meer – 29 april 20.00 uur [Spullenlab]

Toen Serge Gainsbourg en Jane Birkin in de lente van 69 hun duet Je t’aime moi non plus uitbrachten ging er een zachte siddering doorheen Europa. Het lied raakte een zeer gevoelige snaar. Het leek de verklanking van de vrije seksualiteit, van de vrije vrouw zelfs en van de nieuwe tijd zonder taboes. Kom kijken naar deze voorstelling, en ontdek het verhaal achter dit liedje.
Reserveren via publiciteit@dewar.nl. Entree 10 Euro.

AGENDA

NB: Elke dinsdag van 10.00 tot 22.00 is er open inloop in het Fablab. Het Biolab is deze maand alleen donderdag de 13e open van 20:00 tot 22:00.

april 2017

 • Extra Fablabopening op zaterdag – zaterdag 1 april, 11:00 – 17:00 [Fablab]
 • Hackathon – Hypha open source CMS – 1 en 2 april – vanaf 10:00 [WAR kantoor]
 • Workshop burgerrechten – 1 april – 20:00 [Binnentuin]
 • Quintus de Paarse Goochelaar – 2 april 10.30 VOL en 13.00 [Spullenlab]
 • Lente in de WAR en zadenruilbeurs – 2 april – 10:00-21:00 [de hele WAR]
 • Smullenpannen – 2 april – 18:30-21:00 [de Binnentuin]
 • Impactbios: A Farm for the Future – 3 april – 20:30 [Spullenlab]
 • fabskills cursus deel 4 – wo 5 april 20:00 [Fablab]
 • Money Maker bordspel – za 8 april 13:00 [WAR kantoor]
 • Open Biolab – donderdag 13 april – 20:00 [Spullenlab]
 • fabskills cursus deel 5 – wo 19 april 20:00 [Fablab]
 • Je t’aime moi non plus – toneelvoorstelling Marjolein van der Meer – 29 april 20.00 uur [Spullenlab]

Wat is De WAR?

De WAR is het huis van ondermeer de Spullenmannen, het Transitielab, het Repair Cafe, FabLab Amersfoort, Studium Generale Amersfoort, Universiteit Amersfoort en OpenToko. U kunt De WAR ook volgen via www.twitter.com/uitdewar en op facebook.
De WAR is een open laboratorium in de voormalige kleurstoffabriek van Warner & Jenkinson te Amersfoort. Uitvinders en kunstenaars vinden er een werkplaats, kennis en een plek voor experimenten. Starters vinden er een betaalbaar kantoor samen met andere creatieve ondernemers. Publiek is er getuige van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunst, wetenschap, innovatie en duurzaamheid. Je kunt De WAR vinden op Geldersestraat 6 in Amersfoort.

NEWS