ZATERDAG 8 APRIL  Presentatie in het Wijkmuseum  +

In Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61 in Amersfoort gaat op zaterdag 8 april om 12.00 uur de wisselexpositie ‘Het Nederlandse Rode Kruis/EHBO’ van start. Deze tentoonstelling maakt deel uit van de serie ‘Gezondheidszorg, Toen en Nu’  die hier dit jaar wordt gehouden. Ter gelegenheid van deze opening houdt voorzitter Jan Carel van Dijk van de afdeling Amersfoort van Het Nederlandse Rode Kruis een presentatie over het werk van deze organisatie. Dat gebeurt onder meer aan de hand van een plastic skelet van het menselijk lichaam en een brancard. De openingstijden zijn iedere zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Voor andere tijden kan internetsite www.wijkmuseumsoesterkwartier.nl worden ingezien. Zoals gebruikelijk is het wijkmuseum gratis toegankelijk, maar voor koffie of thee kosten één euro en donaties zijn van harte welkom.

ZATERDAG 8 APRIL  Open dag over de natuur in bosgebied Birkhoven Bokkeduinen

Op zaterdag 8 april is er een open dag over de natuur aan de westkant van Amersfoort. Breng een bezoek aan de vleermuisbunker en vleermuistunnel in het gebied en komt alles te weten over de fauna van het bosgebied. Geïnteresseerden zijn tussen 12.00 en 15.30 uur welkom in het restaurant Out2Eat bij het Bosbad (Barchman Wuytierslaan 232). In het restaurant is informatie te verkrijgen over de flora en fauna in en rond het bosgebied Birkhoven en Bokkeduinen. Om 12.00 uur wordt de start van de open dag gegeven door wethouder Hans Buijtelaar.

ZONDAG 9 APRIL 15.00  uur        BIJ ZANDFOORT A/D EEM:   film AMERSFOORT FESTIVALSTAD
<
Op 27 maart is er een bijeenkomst geweest over het Masterplan van de Wagenwerkplaats. .

De presentatie van bijeenkomst masterplan Wagenwerkplaats staat online.   Al uw opmerkingen worden gebundeld en samen met het Masterplan aangeboden aan de gemeenteraad van Amersfoort. Ze zullen ter inzage komen te liggen bij een nog te organiseren middag bij de gemeente Amersfoort. Daarna volgt de bestemmingsplanprocedure.

Reageren kan tot 10 april  – laat weten wat u er van vindt.

Joke Sickmann