Zondag 30 april openen kunstenaar Axel Veenendaal en journalist Jigal Krant gezamenlijk de tentoonstelling Rimon met werken van Axel Veenendaal die van 1 mei tot en met 15 juni te bezichtigen is in het Eemhuis. Belangstellenden zijn van harte welkom van 15.00 – 17.00 uur in de Keizaal van het Eemhuis. De tentoonstelling is een samenwerking van Kunstuitleen Amersfoort en de Culinaire Collectie van de Bibliotheek Eemland. 

Het onderwerp dat centraal staat bij de kunstwerken van Veenendaal is de granaatappel. De vele granaatappelpitjes in de vrucht staan in de Joodse religie voor de 613 geboden en verboden, maar er zijn ook andere voorwerpen gerelateerd aan de granaatappel. Jigal Krant schreef er eerder over en komt er meer over vertellen tijdens de opening van de tentoonstelling. Daarna geeft Axel een toelichting op zijn project Rimon, waarna de aanwezigen de kans krijgen om zijn schilderijen te bekijken en vragen te stellen aan of in gesprek te gaan met de kunstenaar.

Joodse kookboeken
De kunstwerken die horen bij het project Rimon zijn vanaf mei te zien in het kabinet bij de Culinaire Collectie, op de tweede verdieping van het Eemhuis en op de beide omlopen. Om aan te sluiten bij de Joodse religie achter de granaatappel zullen er in diezelfde periode Joodse kookboeken worden geëxposeerd in de vitrine bij de Culinaire Collectie. 

Welkom
Wilt u bij de opening van deze tentoonstelling aanwezig zijn op zondag 30 april? Meld u dan gratis aan via www.bibliotheekeemland.nl.