NOG EVEN SNEL AANMELDEN VOOR DE WIJKQUIZ? JA DAT KAN NOG – meer informatie: https://www.facebook.com/WijkquizSoesterkwartier

Na een zinderende 1e editie gaan we voor de 2e ronde van de nu al legendarische PubQuiz van het Soesterkwartier. Zal de Merwedestraat haar titel “Zegevierstraat” behouden? Ook zo’n mooi nieuw straatnaambord en natuurlijk de eeuwige roem? Schrijf je straatteam dan nu in via Wijkquiz@gmail.com of onze facebook pagina. Een team bevat maximaal 6 teamleden waarvan er minimaal twee uit de betreffende straat komen. Er zijn al 5 inschrijvingen – 22 september, 20.30, Soesterweg 452. Deelname is gratis.

Het verslag van de eerste Wijk Quiz staat op de website van de Wijk: http://www.soesterkwartier.info/1e-editie-van-de-wijkquiz-soesterkwartier-leuk-verbindend-spektakel

zaterdag 23 september       11.00-16.00 uur Wijkmuseum Soesterkwartier St Bonifaciusstraat 61 – Laatste dag Expositie Ouderenzorg

Zag u al het Stijlpaviljoen op het terrein van het trapezium??   (bij de grote rotonde) 

zondag 24 september                                        

Het Fotografencafé Amersfoort opent het nieuwe seizoen op zondag 24 september in GROOT FORMAAT, met een inspirerend programma in en samen met het Stijlpaviljoen.

WANNEER: Zondag 24 september, 13.00-17.00 uur
WAAR: Stijlpaviljoen (Trapezium/Gaslaan in Amersfoort).

Programma· Henk Logman geeft een presentatie over het Stijlpaviljoen in het bijzonder en beeldende kunst en fotografie in het algemeen.
·         Daarna gaan we samen David Pronk naar buiten, waar hij live demonstreert hoe hij een drone gebruikt bij zijn fotografie. Een ontdekking van architectuurfotografie in combinatie met drones.
·         Na dit avontuur gaan we analoog verder met Peter van Hal, die een vergeten ambacht weer tot leven brengt: collodion fotografie. Collodion is een bijzonder fascinerend en moeilijk proces waarbij chemie een cent
rale rol speelt. 
Tijdens dit Fotografencafé in GROOT FORMAAT worden de gasten uitgenodigd het evenement op eigen wijze vast te leggen. Maak een foto (serie) van de opening geïnspireerd op de Stijl. De opening kun je op verschillende manieren zelf invullen: een opening naar iets anders, een opening in een gebouw of een andere ruimte of de opening zoals hij plaatsvindt op 24 september. Doel is een prachtig promofilmpje te maken over de gezelligheid en meerwaarde van het Fotografencafé in Amersfoort. Komt jouw foto ook in het promofilmpje?

Tot slot is er de magische soep van Linda!
Kortom: een topmiddag!
Van harte welkom, op het (bouw)terrein van het Stijlpaviljoen. Entree : € 10,-

zondag 24 september          18.30 uur – Binnentuin- Smullenpannen Culinair eetcafe De War –Geldersestraat 6

Kom zondag 24 september naar de Binnentuin om te genieten van een fijne Eritreese maaltijd, bereid door Fikirte en Meskarem. Reserveren verplicht, graag mailen naar smullenpannen@dewar.nl Kosten zijn 10 Euro. Contant af te rekenen.

donderdag 28 september    14.00-16.00 uur op Puntenburg – fit in 12 weken – gezondheidstest 

Op deze middag start het nieuwe seizoen ‘Fit in 12 Weken’..

Fit in 12 weken is een samenwerking tussen Lyvore en de Buurtsportcoaches.

Op deze middag wordt er een fit-test aangeboden.
Hierna ontvang je advies over sport- en bewegingsactiviteiten welke het beste bij je aansluiten en in de wijk Soesterkwartier plaats vinden.
De middag is voor iedereen, maar in het bijzonder voor de 55+-er. Aanmelden via seniorensport@sro.nl of bellen naar 06 42832541. U kunt 28 september gewoon tussen 14.00 en 16.00 uur langskomen in de Vijverzaal van woonzorgcentrum de Puntenburg, Puntenburgerlaan 100.                                   

De wijkwethouder van het Soesterkwartier Mevr. Fleur Imming zal 28 september de officiële opening verrichten    

vrijdag 29 september     

WIJKMUSEUM:  Huisarts Van Dijk vertelt over ervaringen  in Soesterkwartier 16.00 uur

Huisarts H.J.M. van Dijk verzorgt op vrijdag 29 september vanaf 16.00 uur een power-point, presentatie over ‘De geschiedenis van de gezondheidszorg in het Soesterkwartier’. Deze dia-lezing vindt plaats in de Thema-Kamer achter de museumwoning van het Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61 in Amersfoort. Het evenement is onderdeel van de expositie ‘Gezondheidszorg, Toen en Nu’ die dit jaar in het wijkmuseum plaats vindt.  Van Dijk is de nestor van de huisartsen die momenteel de bewoners van het Soesterkwartier, vanuit de huisartsenpraktijk aan de Noordewierweg (hoek Anemoonstraat) onder hun hoede hebben. Deze lezing is zoals gebruikelijk gratis toegankelijk, maar vrijwillige bijdragen voor het in stand houden van het wijkmuseum worden erg op prijs gesteld. 

Over “De War                                             Fablab  Geldersestraat 6

In de herfst 2008 kreeg ik een hersenbloeding, na een jaar revalideren woon ik weer zelfstandig, ik ben wel volledig afgekeurd. Ik ben opgeleid als landmeter, maar zal dat beroep nu nooit meer uit kunnen oefenen. Toch doe ik van alles: ik reis, ik ga festivals af en ik knutsel in het FabLab. Ik ben degene die misschien wel het meeste af weet van graveren met de lasersnijder op de grenzen van de mogelijkheden! Al vanaf de opening van het FabLab in 2010 probeer ik… Lees meer >>                     http://www.dewar.nl/nl/verhaal+Pieter                                               .

Iedere dinsdag is het Fablab open van 10.00-22.00 uur, en iedere 1e zaterdag van de maand. HetBiolab is wekelijks open op donderdagavond 

 

Joke Sickmann