VOORBERICHT:  OP 27 APRIL IS ER KONINGSDAG IN DE NIEUWE STAD

De Nieuwe Stad kleurt oranje op Koningsdag. Met oa kleedjes & kraampjesmarkt, muziek, eten, drinken en vooral veel gezelligheid. Op en rondom de Oude Fabrieksstraat is er genoeg vertier voor jong en oud. Iedereen die op zoek is naar gezelligheid is welkom van 10.00 tot 20:00 uur. Voor de kinderen worden er verschillende spelletjes georganiseerd en de lokale horeca zorgt voor eten & drinken op de verschillende terrassen. Ook zijn er diverse optredens van Amersfoortse artiesten, in een huiskamer setting afgewisseld door een DJ. Houdt ook de facebookpagina van Koningsdag in De Nieuwe Stad in de gaten voor het laatste nieuws.

Het is ook mogelijk om een kraam/kleedje te huren om jouw spullen te verkopen.

Wil je meer weten of wil je je inschrijven om mee te doen?            http://koningsdagdenieuwestad.nl/#koningsdag2017sectie

ZATERDAG 15 APRIL 12.00-17.00 UUR       WIJKMUSEUM SOESTERKWARTIER

Expositie ‘Het Nederlandse Rode Kruis/EHBO’ . St. Bonifaciussttraat 61

ZONDAG 16 APRIL  14.00 – 16.00 uur         Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats   

 

MAANDAG 17 APRIL  TWEEDE PAASDAG op de Wagenwerkplaats:       Wat, Is Dat Patat?

11.00 – 17.00 uur

           Het weet-wat-je-eet-festival voor kinderen van 11 tot 17 uur

Melk komt niet uit een fabriek, maar komt van koeien. Patat wordt gemaakt van aardappels. Een kip legt eieren. Kortom, op Wat, Is Dat Patat? raken kinderen bekend met de oorsprong van ons eten en het boerderijleven. Op een laagdrempelige manier maken ze op het festival kennis met (h)eerlijk eten en bewust worden van de natuur.

Programma

  • De Melkkoe van Unive komt: melk je eigen drankje
  • Picnic komt met een memoryspel en ze nemen ook een luchtkussen mee.
  • Frank en Jan, de mascottes van Lidl, delen tussen 12.00 – 15.00 uur bananen en appelsuit.
  • Bij de Graanschuur kun je zelf graan malen en pannenkoekjes bakken.
  • Loop mee met Jan de survivalman, hij laat je zien wat je uit de natuur kunt halen en eten.
  • Het Groene Spoor geeft een workshop ‘maak een zaadbom’.
  • Het is Pasen, dus de paashaas huppelt ook rond.
    Elk uur is er een ei-alarm. Dan weet je dat er een ei is verstopt; wie het ei vindt, krijgt een prijsje.

Winkels op Wielen.

Tickets Entree is gratis! Wil je meedoen met de keileuke workshops of zelf eten maken? Koop dan een ticket voor 5 euro per kind. Tickets koop je alleen voor kinderen van 4-12 jaar. De ouders mogen gezellig mee.

Koop online tickets voor ‘Wat, Is Dat Patat?’         

Kaarten zijn ook op de dag zelf bij de infobalie te koop, dan betaal je 7,50 euro. Er is geen pin, dus neem contanten mee.

Eten & Drinken

Natuurlijk kan je gewoon ook lekker eten en drinken tegen betaling op ons festival. Vlaams Friteshuis Van Gogh komt met een primeur. Hij staat er met de nieuwe brandweerwagen en laat je zien dat je van aardappels patatjes maakt. IJshoeve Ruitenbeek komt met echt boerenijs. En er komt nog meer.De Wagenwerkplaats in Amersfoort toveren we om tot een boerderij. Met kippen, geiten, schapen en melkflessen, kleding die lekker aan de lijn buiten hangt te drogen. Natuurlijk mogen eieren niet ontbreken; het is per slot die dag Tweede Paasdag

DINSDAG 18 APRIL

Spelen en tuinieren in de Wagenspeelplaats           Zie de agenda http://wagenwerkplaats.eu/agenda

Eerste paal in de grond….
het bouwteam Verkeerstuin 2.0 is al een tijdje aan het tekenen, planning maken en voorbereiden. Maar vanaf afgelopen zaterdag is de transformatie niet meer te overzien: In de huidige keuken hebben wij een structuur gebouwd waarop in de toekomst ons opslag kan plaats vinden. Onder de opslag een vergaderkamer en de nieuwe wc’s…. bouwbikkels Peter, Timo, Ed, Harry, Pim en Fabian bedankt!!  Wil JIJ ook een steentje aan de nieuwe Verkeerstuin bijdragen en vind je het leuk om te timmeren, bouwen, klussen of gewoon de catering te verzorgen? Neem dan contact op en noteer 6 mei in je agenda – dat wordt de volgende bouw-zaterdag!

Amersfoortse architect wint Hilversumse Architectuurprijs

Op 6 april j.l.

werd de Hilversumse Architectuurprijs uitgereikt in het Hilversumse raadhuis. Architect Marco Tavenier van het architectenbureau Bureau MT uit Amersfoort sleepte de publieksprijs in de wacht voor zijn ontwerp van een woning aan de Jacobus Pennweg in Hilversum.

De Hilversumse architectuurprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan de beste gebouwen in Hilversum die in de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd. Er zijn twee prijzen te vergeven: de juryprijs (op basis van het oordeel van een vakjury) en de publieksprijs. Voor de publieksrpijs konden lezers via de website van de Gooi- en Eemlander stemmen op hun favoriete gebouw uit 10 genomineerden. Uit deze stemming kwam het ontwerp van Bureau MT naar voren als grote winnaar met 36,7% van de stemmen. De juryprijs ging naar het hoofdkantoor van de Alliantie van het Amsterdamse architectenbureau Studioninedots.                                GEFELICITEERD MARCO TAVENIER!

Het Nieuws van de Dag, 16-04-1881:                                             

Apeldoornsche Courant 22-04-1871

Als eene bijzonderheid lezen wij daarin nog: De gunstig bekende bode van Baarn opAmersfoort H. Beurmanjer, oud 71 jaren, viert morgen 18 April zijn veertigjarig jubelé, zijnde in der tijd door het gemeentebestuur van Baarn als zodanig aangesteld, en vervulde hij steeds met ijver, trouw en naauwgezetheid deze betrekking, hebbende hij zich te Baarn, Amerfoort en in het naburige Soest en Eemnes de algemeene genegenheid en een onbegrensd vertrouwen verworven. Schier dagelijks maakte hij de voetreis van Baarn naarAmersfoort, zelfs in het guurste weder en langs wel eens door sneeuw bijna onbegaanbare wegen, alleen in de laatste jaren door zijnen zoon bijgestaan of soms vervangen. Het geld, bankbiljetten, coupons enz. door hem in zijne veertigjarige loopbaan, tot blijdschap der betalers en tot tevredenheid der ontvangers ingecasseerd, zou, op één stapel gezet, welligt tot aan den hemel reiken, en zijne boodschappen verrigt hij zoo stipt, dat zelfs de knapste militaire estafette van Bismarck deze niet stipter kan verrigten. Vele blijken van toegenegenheid en vriendschap zullen gewis morgen zijn deel zijn. Moge hij nog vele jaren welgemoed zijne betrekking waarnemen, en de herinnering aan zijn veertigjarig jubelé steeds in vreugdevol aandenken bij hem en bij zijn gezin blijven. Heeft hij gelijken tred (71 jaren) met deze eeuw (1871) gehouden, zoo zij hem gewenscht dat hij nog levenslustig, ook de volgende eeuw moge intreden en men hem als honderdjarige in 1901 daarmede zal kunnen feliciteren.

(Archief Eemland)

 

Joke Sickmann