VRIJDAG 17 MAART

VOOR SNELLE BESLISSERS

033GROEN biedt 3 mensen een unieke kans om bij te dragen aan de gezonde groei van de hoogstamfruitbomen in de Proef-Tuin Isselt!  Wil jij morgen (vr. 17/3 van 15 – 17 uur) in een exclusieve workshop van Elke Blansdorf (molinia.net) alles leren over de snoei van onze appel- en perenbomen? En er dan tegelijkertijd voor zorgen dat die ‘hoogstammers’ klaar zijn voor het nieuwe groeiseizoen?  De eerste 3 mensen die reageren zijn deelnemers aan de workshop…

Ø  Mail dus naar 033GROEN ontwikkelaars & beheerders van betekenisvol groen    

Ø  http://033groen.nl/aanbod

VRIJDAG 17 MAART

En: LENTE OP DE WAGENWERKPLAATS

De Wagenspeelplaats krijgt er moestuintjes bij! Nieuwe Stadsboeren gaat in afgeslankte vorm door ism Verkeerstuin, 033GROEN en het Groene Spoor. Vrijdag gaan we aan de slag met het schapenhek en na de lunch met het spitten en seizoensklaar maken van de moestuinbakken. Gezellig als je er bij bent – alle hulp is welkom :-)

Vrijdag 17-3 om 16uur wordt de plek officieel geopend

Lees hierover meer:  

ZATERDAG 18 MAART Over de War gesproken

Ø Kinderworkshop kleding maken – 18 maart 2017 – 13.00 uur [Fablab]

Samen met Robin, die graag kleding maakt en versiert, geven we een workshop voor andere kinderen die het ook leuk vinden om te leren werken met de naaimachine, de foliesnijder in het Fablab, of gewoon met naald en draad of textiellijm. Versiersels, naaimachines, naald en draad en hulp zijn aanwezig. Neem vooral je saaie kleren mee, dan maken we er samen iets leuks van! De workshop is voor kinderen, maar volwassenen onder begeleiding van een kind zijn ook welkom! Deelname is op waardebepaling achteraf. Wil je meedoen? stuur dan een mailtje naar diana@dewar.nl.            

ZONDAG 19 MAART  Over de War gesproken 

Marjo Dames – kindervoorstelling Juwelen Oma – 19 maart 2017 – 10:30 uur [Spullenlab] 

Meer weten? Zie www.dewar.nl

Veganismedag bij de WAR – 19 maart 2017 – vanaf 12.00 uur 
 Studium Generale Amersfoort: Floris van den Berg – Veganisme: 19 maart 2017 – 16:00 uur

MAANDAG 20 MAART    Over de War gesproken

UA: Meet je Stad lezing: klimaatbestendige beplanting door Ton van Oostwaard – 20 maart 2017 – 20:00 [Fablab]

Hoe zet je planten in voor een beter leefklimaat in de stad? Bomen zijn goede fijnstoffilters, maar je moet ze wel op de juiste plek zetten. Sommige bomen kunnen een oplossing zijn voor waterproblemen bij hevige regenval.
Ton van Oostwaard geeft een overzicht van de mogelijkheden die de natuur ons biedt.

KOMT ROBINSON 2017 DIT JAAR UIT AMERSFOORT? http://www.expeditierobinson.nl

Het is zover… Jij kan samen met een aantal BN’ers meedoen aan Expeditie Robinson! Heb jij de juiste survival skills? Maak dan een video waarin je net als in een Robinson proef op een paal staat. Stel jezelf voor en vertel waarom jij de ultieme survivor bent. Overtuig ons en zoek online steun voor jouw deelname. De top 50 wordt, samen met de 50 personen die de productie van Expeditie Robinson uitkiest, uitgenodigd voor een casting weekend. Uiteindelijk gaan vier hiervan dit jaar ECHT het Expeditie Robinson avontuur aan!      

Marc van der  Heijden

Van jongs af aan heb ik al mee willen doen aan Expeditie Robinson! En na vele jaren met BNérs hoef ik mezelf niet langer op de bank te verbijten. Ik wil graag ervaren hoe het is om mezelf elke dag weer fysiek en mentaal op de proef te stellen. Uiteraard  alles met een beetje humor.  Voor alle zwevende en niet zwevende kiezers van Nederland heb ik het beste alternatief! 

DUS STEM OP MIJ!!

 

Auteur Joke Sickmann